Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.07.2018:  Trump — Putin: dialogul a fost început, dialogul continuă...
În ultimii ani, globul pămîntesc trăiește în senzația corzilor întinse. Isteriile informaționale de amploare globală generează stări de psihoză în masă cu explozii inevitabile de violență și dezordini în masă. Istoria omenirii încă nu a cunoscut asemenea stări globale dezastruoase.

Este evident că vînturile politice mondiale fie vor adopta un vector comun pozitiv de creare, or (ceea ce tare nu ne dorim), vor șterge totul de pe fața planetei noastre. În acest context, summit-ul «SUA-Rusia» sau, mai degrabă «Trump-Putin», care s-a desfășurat la Helsinki, este nici pe departe un eveniment ordinar din sfera politicii mondiale.

Pe 16 iulie 2018, președinții a două puteri nucleare mondiale s-au întîlnit și au desfășurat o întrevedere cu ușile închise. Faptul că acest dialog s-a copt demult nu a trezit niciun fel de dubii pentru oamenii care înțeleg gradul amenințărilor și riscurilor pentru soarta omenirii.

Reacția isterică la întrevederea lui Trump și Putin din partea elitei politice neo conservative din SUA, cum ar fi clanul Clinton și McCain și alți foști directori ai CIA care s-au alăturat lui, nu este altceva decît o eructație a stomacului mondial al corporațiilor transnaționale, care s-au obișnuit, în ultimele decenii, să dirijeze soarta regiunilor și diferitor părți ale lumii, exclusiv, în propriile lor interese meschine.

Ei și ce? În ciuda presiunii monstruoase din partea opiniei publice a SUA asupra lui Donald Trump, el a făcut un pas curajos și s-a întîlnit cu președintele FR, Vladimir Putin.

Să spui că în rezultatul acestei întrevederi se vor produce sau se produc anumite schimbări fantastice ar însemna să cazi în naivitate. Discuția a avut loc și asta este, deja, o realizare. În afară de aceasta, era evident, după comportamentul celor doi lideri în cadrul conferinței de presă, că au o atitudine reciproc respectuoasă unul pentru altul.

«Ne-am înțeles bine», a remarcat la finele întrevederii șeful de la Casa Albă și a adăugat că «acest lucru este bine pentru toți, cu excepția surselor media corupte». Voi remarca că domnul Trump s-a referit la sursele media occidentale, anume cele, care, ani la rînd, ni s-au prezentat nouă, celor din spațiul post-sovietic, drept un exemplu al libertății opiniei jurnalistice. Și iată, na! Președintele SUA declară despre o sferă media coruptă care deservește un spațiu informațional enorm. O concluzie la fel de demnă!

Președinții SUA și Federației Ruse au abordat un șir de chestiuni importante, referitoare la încetarea războiului în Siria, nerăspîndirea armamentului nuclear, colaborarea pe dimensiunea luptei împotriva terorismului. Toate acestea reprezintă amenințările vitale la adresa sorții lumii. Însă, din obișnuința înrădăcinată de a mesteca și arunca aberații, reprezentanții acelor surse media, pe care Donald Trump le-a numit corupte, s-au grăbit să acuze furios președintele SUA aproape că de complot și trădare. Și din nou a fost abordat subiectul putred despre «imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA»...

«Președintele SUA, Donald Trump nu a neglijat interesele țării sale», așa a caracterizat Vladimir Putin poziția interlocutorului său. «Atunci cînd auziți cum presa falsă califică negativ întrevederea mea cu președintele Putin și că eu am «cedat» totul, rețineți: eu nu am sacrificat nimic. Noi, pur și simplu, am discutat despre viitoarele beneficii pentru ambele state. În afară de aceasta, noi ne-am înțeles foarte bine. Acest lucru este bine pentru toți cu excepția surselor media corupte», a scris Trump pe twitter.

Se poate spune că atît timp cît liderii a celor mai mari puteri nucleare mondiale, conștientizînd responsabilitatea pe care o au pentru situația din politica mondială, împinsă de administrația Obama într-un haos scăpat de sub control, încearcă să caute puncte de interacțiune, presa afiliată clanului Clinton și oligarhiei mondiale face tot posibilul pentru a discredita pînă și posibilitatea unui dialog Trump — Putin.

În acest context este important de a vedea cel mai principal lucru — dialogul a început, dialogul continuă. «Cîinele latră, caravana trece».


MIHAIL LUPAȘCO

comunist.md
0 
| încă
înapoi »