Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.06.2009:  În cel mult două săptămâni deponenţii "Investprivatbank" îşi vor primi banii, susţine Prim-vicepremierul moldovean
Remediul aplicat în cazul "Investprivatbank" favorizează deponenţii acestei bănci, care într-o săptămână sau o săptămână şi jumătate îşi vor primi banii, susţine Prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon.

„Soluţia care a fost găsită este optimă pentru deponenţii acestei bănci. Cel mai important în asemenea cazuri este să nu se piardă din obligaţii. Într-o săptămână sau o săptămână şi jumătate deponenţii acestei bănci îşi vor primi banii", a declarat Igor Dodon pentru presă, specificând că banii vor fi restituiţi de instituţia bancară care va prelua activele "Investprivatbank".

În acest sens, Dodon a menţionat că, pentru moment, doar o singură bancă, Banca de Economii, s-a arătat interesată de a achiziţiona "Investprivatbankul" şi a depus şi o cerere pentru aceasta. „O săptămână în urmă, Banca Naţională a făcut un apel către toate băncile comerciale care doresc să preia activele acestei bănci şi să-şi asume toate obligaţiile pe care le are Investprivatbank. Cei dispuşi pot să depună cererea până astăzi, 26 iunie, ora 17. Până la ziua de astăzi, ora 12, este depusă o singură cerere. Dacă vor fi mai multe propuneri, Banca Naţională va anunţa tender iar câştigătorul va prelua Investprivatbankul", a explicat Prim-vicepremierul.

Totodată, oficialul a subliniat că nu este vorba de o naţionalizare, deoarece Banca de Economii nu este proprietatea statului, în proprietatea statului fiind doar 56 la sută din pachetul de acţiuni, din acest motiv nu poate fi vorba de naţionalizare, din moment ce există şi o serie de investitori privaţi.

Conform surselor oficiale, depozitele totale din cadrul "Investprivatbank" constituie 900 milioane de lei, dintre care 600 milioane aparţin persoanelor fizice. Totodată, activele băncii constituie după preţul de bilanţ 1 - 1,1 mlrd lei.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania