Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.06.2009:  Prim-viceprim-ministru: Zvonurile despre incapabilitatea Guvernului de achitare a plăţilor sociale sunt cinice
Guvernul nu are nici o restanţă la achitarea tuturor plăţilor sociale, inclusiv salariile în sectorul bugetar, pensii, indemnizaţii şi altele, toate declaraţiile cu privire la incapabilitatea de plată a acestora fiind cinice şi cu scop de destabilizare a situaţie din ţară, a declarat, vineri, Prim-vicepremierul, Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Dodon, manipulările făcute pe marginea reţinerii salariilor sau a altor plăţi sociale sunt operate de unele partide politice, care "doar în situaţie de panică şi haos au şanse să ajungă la guvernare".

Dodon a dat asigurări că toate plăţile sociale vor fi achitate şi în continuare fără restanţe, deoarece prioritar pentru Guvern este onorarea acestora.

Potrivit datelor ministerului Finanţelor, lunar, doar pentru majorările salariilor din sistemul bugetar sunt alocate 42 mln de lei. Totodată, Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat, până în prezent, fără restanţe, toată suma necesară pentru acoperirea achitării pensiilor, care este de 510 mln lei pe lună.


www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania