Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.06.2009:  Igor Dodon: Unele partide politice au reluat declaraţiile îndreptate spre destabilizarea situaţiei de pe piaţa financiară
Declaraţiile cu privire la prognozele post-electorale de pe piaţa valutară şi sistemul bancar în întregime făcute de unele partide politice şi "experţii economişti glamour" angajaţi acestor formaţiuni au o vădită tentă electorală şi au drept scop destabilizarea situaţiei în economia naţională şi în întregime pe ţară", a declarat candidatul la funcţia de deputat pe listele PCRM, Prim-vicepremierul, Igor Dodon, comentând prognozele pesimiste ale PLDM, AMN şi PL făcute recent în această direcţie.

Potrivit lui Dodon, aceste declaraţii se repetă cu periodicitate în fiecare campanie electorală, însă prognozele făcute cu privire la decăderea sistemului bancar şi deprecierea leului nu s-au adeverit niciodată. "Înainte de alegerile parlamentare din 5 aprilie, aşa numiţii experţi economişti, noi le zicem glamour, angajaţi unor partide politice au prognozat o depreciere a leului până la 20 de lei pentru un dolar. Ce s-a întâmplat după alegeri? Nu s-a schimbat nimic, însă aceeaşi experţi nu au avut curajul să comenteze lipsa de schimbare", a declarat, vineri, Dodon, într-o conferinţă de presă.

Sursa citată a menţionat că astfel de situaţii au fost înregistrate şi până la campania electorală pentru alegerile locale din 2007, când mai multe formaţiuni politice lansau mesaje populaţiei pentru ridicarea depunerilor din bănci, "aceleaşi tendinţe se înregistrează şi în campania electorală pentru alegerile din 29 iulie curent". "Scopul acestora este doar unul - destabilizarea situaţiei".

"Vreau să fac un apel către populaţie. Analizaţi mai bine mesajele vădit politice şi cinice ale unor politicieni. Nu vă lăsaţi pradă acestora", a accentuat Igor Dodon, subliniind că modificările legislative aprobate recent, permit structurilor de stat să întreprindă măsuri de susţinere şi control a situaţiei din sistemul bancar şi de pe piaţa valutară.


www.omg.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania