Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.03.2009:  Vladimir Filat vrea sa privatizeze Lunca Prutului
Milionarii romani vor sa-si recapete fostele mosii din Moldova

Vladimir Filat, stimati cititori, este, pentru cine nu stie, un proiect politic de unica folosinta, nu un politician in adevaratul sens al cuvintului. Vladimir Filat Pasat a fost efectiv programat sa-si tradeze protectorul sau, pe Dumitru Diacov, omul care l-a facut politician si i-a oferit demnitati. Noi am mai scris, aducindu-va si dovezi, despre felul in care serviciile secrete romanesti se implica in organizarea si sustinerea partidelor politice din R. Moldova, cele de orientare liberala avind prioritate. Serviciile secrete romanesti nu fac nimic altceva decit sa curete terenul pentru citiva magnati romani care au interese strict materiale aici, iar pentru asta e nevoie si de protectie politica locala. Nici vorba de unirea Moldovei cu Romania, asa cum o rage gruparea Ghimpu-Chirtoaca, pentru ca se stie ca nu-i posibil. Aici e vorba de pamint, de terenuri valoroase, preferate fiind cele din Lunca Prutului si cele de la sud, acolo unde se banuieste ca ar exista resurse petroliere.

Privitor la probabilitatea cu nafta, in urma cu circa sase ani, am avut aceasta informatie ca fiind sigura de la un specialist roman angajat la ASCOM, firma miliardarului Anatol Stati. Acesta, om de afaceri de succes fiind, joaca la mai multe mese. Una este cea a Partidului Liberal al lui Ghimpu, unde l-a „delegat” pe Anatol Salaru. Se orientase initial spre acest partid din cauza focului de paie numit Dorin Chirtoaca. Cind Chirtoaca a cistigat intimplator fotoliul de primar, a fost o vreme cind Traian Basescu, presedintele roman, parea sa agreeze acest partid, primind la Cotroceni in doua rinduri tandemul Ghimpu-Chirtoaca, iar Anatol Stati a crezut ca este oportun sa tina sub un oarecare control si aceasta minuscula grupare politica. Ulterior lucrurile/preferintele basesciene au pierdut din intensitate, iar acest fapt s-a datorat alegerilor parlamentare din Romania, prilej cu care politicienii moldoveni din Opozitie si-au dat arama pe fata.

Miliardarul roman Dinu Patriciu are un fond de vreo 300 de milioane de dolari cu care impresura R. Moldova din zona Giurgiulesti si dinspre Moldova romaneasca. Consilierul sau cel mai de incredere este Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova, un apropiat al lui Anatol Stati. Sursele noastre ne-au comunicat ca Ion Sturza, in calitate de pretins descendent al istoricei familii a sturzestilor, se gindeste la recuperarea a mai multor mii de hectare de pamint din R. Moldova, terenuri care ar fi apartinut vestitei familii boieresti. Ca sa-si recupereze aceste paminturi, Ion Sturza s-a orientat dupa Legea retrocedarii proprietatilor care da multe dureri de cap statului roman. Pentru ca sa fie beneficiarul acestei Legi, Ion Sturza are nevoie sa controleze o majoritate parlamentara si un guvern care sa elaboreze aceasta Lege. Nimic din toate acestea nu pot fi realizate fara bani si fara politicieni moldoveni care sunt dispusi sa faca orice pentru a ajunge la Putere.

Sturza s-a orientat spre Vladimir Filat, unul dintre politicienii locali cei mai lipsiti de scrupule, care, tinind seama de „experienta” sa de fost director al Departamentului privatizarii, este dispus la orice jocuri politice. Ion Sturza a apelat la Anatol Stati pentru ca acesta are investitii uriase in R. Moldova si este dispus sa si le extinda. Imediat a aparut pe Lista electorala a lui Filat Iurie Leanca, director adjunct la ASCOM. Asta inseamna garantie pentru Stati, dar si pentru Filat, in cazul lui fiind vorba de garantii financiare.

Odata fiind asigurata o prima sursa de venituri financiare pentru campania electorala a lui Filat, Ion Sturza si-a indreptat atentia catre interesele prietenului sau roman Dinu Patriciu si miliardele sale sau, mai bine zis, spre cele 300 de milioane de dolari cu care Patriciu impresoara Moldova. La urma urmei, nu-i mare lucru – pe linga agitatia sustinuta pe care o face si crede ca-i va aduce ceva voturi, Vladimir Filat are nevoie sa cumpere 200 de mii de voturi pentru a intra cu orice pret in Parlament. Bani sunt, iar Patriciu n-o sa se zgirceasca!

Ion Sturza, potrivit surselor noastre din serviciile secrete romanesti, i-a dat asigurare lui Patriciu ca daca Filat va cistiga alegerile el ii garanteaza ca ii va vinde miliardarului roman paminturile din Lunca Prutului si terenurile din sudul Moldovei, acolo unde se presupune ca sunt resurse impresionante de petrol. I-a dat aceste asigurari in ideea ca Filat ar putea initia aprobarea Legii retrocedarilor, iar el, Sturza, in calitate de presupus mostenitor, ar putea intra in posesia a mii si mii de hectare de paminturi. Pentru Dinu Patriciu, subventionarea unei campanii electorale ca cea a unuia ca Filat nu este o problema, comparativ cu profiturile ce le-ar incasa ulterior. Amintiti-va ca dupa ce Patriciu a vindut cu peste doua miliarde de dolari firma Rompetrol, primul lui gind a fost sa instituie un fond de 300 de milioane pentru R. Moldova, destinatia lor fiind destul de bine mascata, pentru ca nici pina la ora actuala nu am auzit sau citit pe undeva de vreun concurs pentru bursele „Dinu Patriciu”. Banii, e clar, au fost rezervati pentru actuala campanie electorala, iar Vladimir Filat este fericitul cistigator la tuturor burselor „Dinu Patriciu”, iar pentru asta, daca ar ajunge la guvernare, nu trebuie decit sa dea o lege prin care zeci de mii de hectare de pamint ar trebui sa intre in posesia unui miliardar roman. Asta da unire cu Romania! Nici acum nu s-a inteles ca magnatii si politicienii romani vor paminturile Moldovei, nu si oamenii. E drept ca de unii ca Filat au nevoie, dar tot pentru o singura folosinta. 200.000 de voturi, atitea trebuie cumparate prin Filat doar pentru ca acesta sa ajunga la Putere sa dea o lege! Mai mira pe cineva acum „harnicia” cu care Filat face agitatia zgomotoasa pe care o face? A ajuns pina acolo incit sa-si distruga propriile panouri publicitare pentru a fi in centrul atentiei, acuzind de acest lucru, se intelege, Politia sau partidul de guvernamint, nemaivorbind de faptul ca implica pina si copii in actiunile sale. Are bani multi, va da cu nemiluita pentru a-si mitui alegatorii, dar, fereasca Dumnezeu sa ajunga la guvernare, acestia ar fi chiar ultimii bani pe care ii vor vedea unii oameni inca vreo patru ani, asa cum a fost si pina in 2001!

www.moldova-suverana.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania