Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.03.2009:  Vladimir Voronin: Moldova îşi va onora toate angajamentele asumate faţă de Consiliul Europei
Datorită maturităţii politice obţinute timp de 14 ani de la instituirea statutului de membru cu drepturi depline în Consiliul Europei, Moldova a ajuns la etapa în care poate realiza obligaţiile asumate faţă de această organizaţie, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei întrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, Terry Davis.

„În cel de-al 14-lea an de la obţinerea statutului de stat membru al Consiliului Europei, Republica Moldova are voinţă politică şi toate posibilităţile pentru a realiza totalmente angajamentele asumate faţă de Consiliul Europei", a declarat Vladimir Voronin. Potrivit şefului statului, acest lucru va crea condiţii pentru trecerea în viitorul apropiat la etapa post monitorizare, cu sistarea ulterioară a acestui proces. "Pentru Republica Moldova aprofundarea cooperării cu forul de la Strasbourg are o importanţă deosebită, inclusiv din perspectiva aderării noastre la Uniunea Europeană", a mai subliniat Voronin.

În acest context, Preşedintele Moldovei şi-a exprimat recunoştinţa oficialului european pentru contribuţia la edificarea statului de drept în Republica Moldova şi pentru aportul în consolidarea sistemului judiciar din Moldova, conferindu-i distincţia „Ordinul de Onoare".

„Vizita lui Terry Davis în Moldova are loc într-un an de mare semnificaţie pentru Consiliul Europei, în anul aniversării a 60 de ani de la fondarea organizaţiei şi la 50 de ani de la crearea Curţii Europene a Drepturilor Omului. Această vizită este un prilej de a evalua stadiul actual al cooperării Republicii Moldova cu acest for european, căruia prin mandatul pe care îl are îi revine rolul de a promova procesele democratice din statele membre, al drepturilor omului, al statului de drept", a concluzionat Vladimir Voronin după întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Terry Davis.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania