Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.10.2018:  Nu a fost observat
Igor Dodon a participat la summit-ul șefilor de state din cadrul CSI, care s-a desfășurat la Dușambe.

La drept vorbind — a asistat, or, în cadrul unor asemenea manifestații el nu este luat în serios nici măcar de către colegi. Așa s-a întîmplat și de această dată. Martorul unei noi umilințe, la care a fost supus Dodon, în culoarele summit-ului, a fost corespondentul publicației ruse «Komersant», Andrei Kolesnikov.

Care a remarcat că «președintele» moldovean se bagă fără săpun în nara participanților la summit, deși, nimeni nu încearcă să comunice cu el. Și despre ce să discute cu el, la drept vorbind? Cu această mică bulă de săpun umflată de regimul de la guvernare?

«Dacă e să revenim la trecerea la ceremonie — relatează Andrei Kolesnikov, — se vede că ambițiile unor președinți nu sînt epuizate și cei trei președinți de vază (președinții Rusiei, Tadjikistanului și Kazahstanului — nota red.) sînt ajunși din urmă de președinele Moldovei, Igor Dodon, care, în realitate, nu mai are la cine insista. Cu el nimeni nu comunică, dar oare asta l-a oprit vreodată și-i mai trebuie pentru a ajunge, în patru, acolo unde îi așteaptă toți jurnaliștii?».

Trebuie, colega, trebuie foarte mult, pur și simplu, voi nu l-ați studiat în detalii pe «președintele nostru ales de tot poporul». «Eu consider că liderii Comunității trebuie să se întîlnească, cît mai des, în acest format și altele, pentru a discuta problemele comune, a identifica soluții, a realiza proiecte comune», a spus Dodon în cadrul summit-ului. Întrevederi mai frecvente sînt necesare lui Dodon pentru că el, oricum, nu face decît să-și roadă pantalonii în funcția pe care o deține. Iar în cadrul întrevederilor se pot realiza selfie-uri și, totodată, se poate mima o activitate furtunoasă. Din fericire, conducătorii altor state din cadrul CSI nu țin cont de opinia lui Dodon și preferă să lucreze în țările lor în locul întrevederilor frecvente.
Cu toate acestea, în cadrul întrevederii cu președintele FR, Vladimir Putin, Dodon a reușit să obțină o vizită la Moscova în perioada 31 octombrie — 1 noiembrie curent. Păi iată, judecați și singuri: ce să mai cauți în capitala Rusiei la o lună după desfășurarea summit-ului? Oare într-un termen atît de scurt se poate schimba ceva radical?

De altfel, mulți consideră că este o datorie să se întîlnească personal cu Vladimir Putin pînă la sau după summit. Altceva este că Vladimir Putin nu consideră că este de datoria sa să se întîlnească cu fiecare.

Pentru Dodon, însă, orice întrevedere cu liderul rus are o importanță decisivă. Acestui om îi este important să vorbească în fața lui Putin și să-l vadă toți, să-l audă toți, mai cu seamă potențialii lui părtași din Chișinău. Dar și dușmanii, evident. Și nu doar să-l audă, dar și să li se facă frică. Deocamdată, însă, chicotesc în batjocură.

Dodon a vrut din răsputeri să cerșească o vizită la Kremlin, respectiv, a riscat să-l sustragă pe Vladimir Putin din lectura lui «Evgheni Oneghin». Președintele Rusiei s-a văzut nevoit să pună cartea deoparte și să asculte flecăreala dodonistă. Cum s-ar zice, să substituie un erou a lui Pușkin pe un altul — renumitul «țar Dodon».


EUGENIU MARIAN

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania