Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

21.10.2018:  Moștenirea istorico-culturală
În anii de guvernare a ţării de către PCRM, treptat era restaurată sfera socială şi infrastructura localităţilor din republică. Concomitent a fost lansat programul de definitivare a construcţiei şi reconstrucţiei instituţiilor de cultură (în 2006, au fost reparate capital 12 case de cultură, în 2007 — 10, iar în 2008 — 18).

În întreaga ţară era în toi restaurarea şi repararea mai multor obiecte culturale: restaurarea şi ocrotirea monumentelor consacrate eroilor căzuţi în luptele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a memorialului «Eternitate» din Chişinău, a capului de pod «Şerpeni». A fost construit unul din cele mai impunătoare monumente în memoria ostaşilor căzuţi în Afganistan — «Fiilor Patriei — Memorie eternă».

Firul spiritual se regăseşte în toate faptele şi iniţiativele PCRM. Simultan cu proiectele sociale, comuniștii au creat premise pentru dezvoltarea culturală şi spirituală a cetăţenilor. Anume în timpul guvernării lor s-a reconstruit Muzeul «A. Puşkin» de la Dolna, muzeele lui A. Donici, A. Mateevici, C. Stere, C. Stamati.

Teatrului «E. Ionesco» i s-a pus la dispoziţie un local şi utilajul scenic necesar. S-a efectuat reparaţia capitală a Teatrului de Operă şi Balet, al Sălii cu Orgă, al Filarmonicii Naţionale şi altor obiecte de cultură.


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania