Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.11.2018:  Nu avem nevoie de nici o palmă de pămînt
Vulturii, care prăznuiesc pe trupul Moldovei, pregătesc un nou act de trădare națională

Zilele acestea, noul ministru al Agriculturii și altor, altor, altor... Nicolae Ciubuc a propus «liberalizarea pieței pămînturilor agricole».Spunînd lucrurilor pe nume, gruparea criminală organizată — PDM — propune vinderea Moldovei pe bucăți unchilor străini. De ce voi, risipitorilor, aruncați la stînga și la dreapta pămînturile statului?

La ora actuală, legea nu prevede vinderea pămînturilor cu destinație agricolă străinilor. Dimpotrivă, interzice categoric acest lucru. Dar pentru că democrații jonglează cu mare abilitate cu legislația, nu-i costă nimic să o modifice la 180 de grade.

Junta avară de la guvernare — toți acești hoți cu funcții și epoleți — abia așteaptă indicațiile «conducătorului» pentru a-și putea băga ghearele în ceea ce nu s-a furat încă. Iar noi răbdăm.

«Interzicerea comercializării pămînturilor cu destinație agricolă străinilor influențează negativ investițiile în domeniul agriculturii, de aceea, legislația în acest domeniu trebuie să fie revizuită», a explicat ministrul. Cred însă, că asupra domeniului agricol influențează negativ nu legea corectă, ci cleptocrația de la guvernare, care fură pînă la ultimul bănuț creditele și granturile destinate acestei sfere. «Pămîntul este o resursă, el trebuie să fie vîndut în condițiile economiei de piață», a spus Nicolae Ciubuc. Doar că Doamne ferește să nu facem rău sectorului.

Măi... domnule ministru, dar mata nu te-ai gîndit că moldovenii hoțiți pînă la piele nu au bani să cumpere și să exploateze pămîntul. În schimb, pot face acest lucru bogații europeni, arabi, turci care vor da buzna, vor planta floarea soarelui și nuci iar producția o vor exporta. Și vor plăti bănuți oamenilor pe care-i vor angaja pe plantații. În acest fel, poporul moldovean se va transforma în rob pe propriul său pămînt.

Guvernarea a vîndut practic tot ce se putea vinde în Moldova. Ceea ce a mai rămas este pămîntul, care de asemenea, se vrea vîndut pe doi bani. Parcă nici nu ar fi stat, ci un magazin cu reduceri de sezon.

Poate pentru agricultură ar fi mai bine să se vîndă nu pămîntul, ci ministrul de profil? La organe, spre exemplu...


EUGENIU MARIAN

comunist.md
0 
| încă
înapoi »