Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.11.2018:  100 de ani de la înfiinţarea comsomolului
Peste 500 de comsomolişti din toate generaţiile au venit astăzi la Chişinău să sărbătorească 100 de ani de la înfiinţarea comsomolului. Cu această ocazie, mai mulţi tineri cu vârste între 14 şi 28 de ani au fost primiţi în organizaţie şi le-au fost înmânate carnete de membru. În prezent, organizaţia comsomolistă din Moldova activează pe lângă Partidul Comuniştilor din Moldova (PCRM) şi are peste două mii de membri, relatează Mesager.

„Bunica mea a fost comsomolistă, iar ea este un exemplu pentru mine. Eu am hotărât să devin comsomolist pentru că este interesant pentru mine, eu pot să ajut oraşul meu şi oamenii străini”, a spus Daniil Cebanu, elev la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Cahul.

„Comsomolul m-a învăţat să vreau să învăţ mult, mi-a călit caracterul şi m-a făcut disciplinată. Am lucrat mulţi ani la o fabrică din capitală, am fost printre primii, iar astăzi nepoţii şi strănepoţii mei sunt de asemenea comsomolişti”, a menţionat Tamara Morari, pensionară.

„Nici o organizaţie la nivel mondial nu şi-a păstrat aşa autoritate cum cea a comsomoliştilor, aceasta spune despre actualitatea lucrurilor pe care comsomolul le are, ideea de echitate, ajutor social sunt veşnice”, a declarat Viorel Neaga, lider de organizaţie, raionul Sângerei.

„Comsomolul a fost o şcoală de educaţie, o şcoală de a educa patrioţi. Ne mândrim că am fost comsomolişti, că am făcut atunci multe lucruri importante pentru a dezvolta ţara, pentru a o apăra de duşmani, multe obiecte s-au construit cu asistenţa comsomoliştilor. Comsomolul e o istorie, o tradiţie, e perspectivă pentru tineret”, a specificat liderul PCRM, Vladimir Voronin.


Sursă: trm.md
0 
| încă
înapoi »