Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

20.11.2018:  E timpul să mai așteptăm
Alegerile nu au început încă, dar socialiștii au luat-o la goană. Fapt despre care vorbesc chiar și billboardurile apărute pe străzile orașelor din Moldova cu sloganul «Noi sîntem mai mulți! Vine vremea noastră!»

În ceea ce privește ultima parte, eu, dacă sincer, nu m-aș grăbi. Îmi amintesc că eroul cinematografic Gleb Jeglov a răspuns la o pretenție analogică a captivului Kirpici: «Timpul tău nu va veni niciodată. Pentru că puterea mea asupra voastră va învinge întotdeauna!». Da, și ce vremuri pot să vină pentru un partid care fuge de fapte concrete ca dracul de tămîie, manevrînd sîrguincios în așa fel ca să nu fie responsabil pentru absolut nimic — pentru că responsabilitatea sperie. Lor și fără responsabilitate le este bine. Mai bine nici că se poate. Pentru că rolul opoziției de Facebook, lupta împotriva regimului din studiourile posturilor TV proprii, oferă mult mai mult confort.

De aceea, socialiștii amintesc despre locuitorii din Glupova din piesa lui Saltîkov-Șcedrin: «Cei din Glupova, la fel, erau în mintea lor. Se opuneau cu mare inventivitate energiei acțiunii prin energia inacțiunii».

În ceea ce privește prima parte a sloganului, cine sînt cei mai mulți? Membri ai PSRM? Sau cei care au votat pentru ei în 2014? Păi vremurile se mai schimbă: socialiștii, împreună cu liderul lor cu obrajii roșii, trec printr-o criză serioasă. Ei sînt deosebit de activi, toată presa scrie despre ei, însă, poziția lor este din ce în ce mai proastă. Ne mai vorbind despre faptul că asemenea afirmații sînt o încercare evidentă de a scinda societatea. Noi sîntem mai mulți — voi mai puțini, noi sîntem D’Artagnan — dar voi, cine știe cine...

Sloganul este furat de la Partidul Regiunilor din Ucraina, formațiunea de la guvernare în perioada președinției lui Viktor Ianukovici. Acest slogan a fost utilizat activ în campania sa de către deputatul ucrainean, Alexandr Vilkul — vicepremier al Ucrainei în perioada 2012– 2014. Fapt la care i-au și prins pe «socialiști» cetățenii meticuloși.

Dar șterpeleala este a doua lor natură, pentru că în PSRM, pur și simplu, nu există oameni cu propria gîndire, oameni creativi. De la bun început, partidul a fost creat din transfugi de mîna a doua care nu sînt capabili să inventeze ceva inedit, au «împrumutat» de la comuniști programul, lozincile și chiar culoarea drapelului. De obicei, asemenea oameni se numesc paraziți.


Eugeniu Marian

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania