Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.03.2009:  Raioanele conduse de membri ai AMN şi PDM sunt singurele care nu au achitat salariile majorate angajaţilor din instituţiile bugetare
Conducătorii administraţiei publice locale, care nu vor achita salariile majorate pentru angajaţii instituţiilor bugetare până la 9 martie curent, vor fi traşi la răspundere potrivit legislaţiei în vigoare.

Vice-ministrul Finanţelor, Nina Lupan a declarat pentru presă că până în prezent salariile majorate nu sunt achitate în raioanele Căuşeni, Cantemir, Teleneşti şi primăria oraşului Edineţ.

Preşedinţii din raioanele Căuşeni şi Teleneşti sunt din partea Alianţei Moldova Noastră, iar cel din raionul Cantemir şi primarul oraşului Edineţ sunt membri ai Partidului Democrat din Moldova. Autorităţile din aceste localităţi au evocat diferite motive, din care nu s-au efectuat la timp calculele necesare, inclusiv antrenarea în campanie electorală a liderilor de raioane.

Lupan a specificat că preşedinţii din cele trei raioane şi primarul oraşului Edineţ riscă să fie sancţionată cu 3-4 mii lei pentru încălcările acceptate. „Totuşi, nu dorim să recurgem la aşa modalităţii, sperăm ca până luni să se rezolve problema în cauză", a precizat vice-ministrul Finanţelor.

Ministerul Finanţelor a alocat 42 mln lei, necesare pentru acoperirea majorării remunerărilor bugetare din luna ianuarie, iar la 2 martie au fost alocate alte 42 mln lei pentru achitarea majorărilor de salarii din luna februarie, care vor fi achitate în luna martie curent. Autorităţile publice locale de nivelul II, trebuie să repartizeze aceste mijloace băneşti instituţiilor din subordine, primăriilor şi direcţiilor financiare de nivelul I, şi să aprobe modificările corespunzătoare la devizele de cheltuieli şi planurile de finanţare, pentru majorarea salariilor angajaţilor bugetari.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania