Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.11.2018:  Un plagiat cu pretenții de paternitate
Socialiștii în mod deschis continuă să-și atribuie meritele guvernului care a activat în perioada conducerii țării de către PCRM

Perioada de opt ani de dezvoltare a statului în timpul cînd la conducerea lui s-a aflat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost cu adevărat o perioadă de prosperare, și asta deoarece între Parlament, Guvern și Președinte nu existau nici un fel de divergențe. În schimb, a existat un program complex și multilateral de dezvoltare a Moldovei. Și la realizarea acestui program lucrau toți funcționarii publici de atunci.

În prezent, unii dintre acei funcționari publici, ridicîndu-se pe sine în slăvi, sunt convinși că fără ei Pămîntul ar fi încetat să se învîrtească și Moldova s-ar fi prăbușit în neființă. Și dacă în acea perioadă s-au făcut lucruri bine, ele s-au făcut doar datorită nemaipomenitelor eforturi pe care le-au depus anume ei.

Cam în acest mod se comportă astăzi foștii membri ai PCRM, în particular, actualii PSRM-iști, care, trădînd Partidul Comuniștilor, nu s-au jenat să copie statutul și lozincile lui, mai mult, astăzi ei îi ademenesc electoratul anume cu aceste lozinci. Pentru popor ca și cum nu există vreo diferență. Dar diferență există, și ea constă în faptul că, în anii guvernării lor, comuniștii au reușit să facă multe lucruri bune pentru țară și popor, demonstrîndu-și în mod real și practic capacitățile, pe cînd socialiștii fac doar promisiuni. Mai mult ca atît: în realitate, ei acționează contrar promisiunilor făcute.

Recent, în cadrul unei ședințe a Parlamentului, deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco, a abordat un șir de probleme importante, pe care în repetate rînduri le-au abordat deputații comuniști încă din primii ani ai aflării lor în opoziție.

Vladimir Odnostalco le-a propus deputaților să trăiască doar cu 1700 lei (cuantumul minimumului de existență) pe lună, s-a indignat că bugetul este prezentat cu cîteva săptămîni înainte de Anul Nou sau cu două săptămîni pînă la încheierea sesiunii, dar în baza acestui fapt nu se fac nici un fel de audieri, iar pe lîngă asta, și-a exprimat opinia referitor la asigurarea în medicină. El de asemenea a subliniat că, „în timpul guvernului Zinaidei Greceanîi, nivelul indexării pensiilor a fost de 17,2%, 20,1% și 15,6%, pe cînd în anul 2010 — doar de 4,3%”.

Să avem iertare, dar cînd Zinaida Greceanîi a avut propriul său guvern? Guvern de buzunar are astăzi Vlad Plahotniuc. Zinaida Greceanîi nici pe departe n-a ajuns la nivelul dumnealui. Și în anii cînd politica de stat era determinată de PCRM, dumneaei, să-mi fie iertată banala comparație, era doar un un șurubaș sus-pus în mecanismul bine pus la punct de activitate a statului.

Cine ar fi fost și ce succese ar fi realizat Zinaida Greceanîi, Igor Dodon și alții, dacă ei ar fi activat nu în echipa guvernului format de Președintele Voronin? Așa că, vorbind delicat, pur și simplu nu este modest să-ți atribui meritele echipei.

Vom aminti aici că, în perioada guvernării PCRM, și în guvern, și în alte instituții ale statului din structurile de conducere lucrau nu numai comuniști, ci și oameni fără de partid, și persoane cu alte viziuni politice. Nimeni nu-i cerea nimănui să prezinte carnetul lui de membru de partid. Același Igor Dodon, atunci cînd a nimerit în componența guvernului, nu făcea parte din nici un partid. În acei ani, în primul rînd era apreciat profesionismul, iar tinerilor specialiști, așa cum era pe atunci actualul așa-numit președinte, li se oferea posibilitatea să-și manifeste capacitățile sub conducerea tovarășilor mai în vîrstă cu mai multă experiență.

Actualii comuniști din Parlament sunt unicii conducători și legiuitori care, fără nici o exagerare, au dreptul să spună că au rămas devotați ideii echității sociale, în baza cărora au fost create toate proiectele și programele de stat din anii guvernării PCRM. Toți ceilalți – actualii trădători și transfugi – doar nărăvesc să se alăture la fostele realizări ale Moldovei din perioada anilor 2001-2008.

Ana Vetrova

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania