Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

30.11.2018:  Plecați și voi
Socialiștii, nicidecum, nu pot trăi fără declarații tari dar lipsite de orice sens

Se întîmplă pentru că atunci cînd Dumnezeu a împărțit minte, ei stăteau în rînd pentru apendice. De altfel, în căutarea aventurilor, rolul principal nu revine capului. De această dată, din atelierul PSRM a ieșit declarația cu titlul răsunător «Partidele și politicienii, care s-au aflat la guvernare în perioada furtului miliardului, trebuie să plece».

«Dodoniștii» au îndemnat toate partidele și toți politicienii complici la «jaful secolului» să plece de la guvernare. Vinovații au fost enumerați nominal. Este vorba despre Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat și Partidul Liberal, liderul Partidului «Acțiune și Solidaritate», Maia Sandu și actualul primar de Orhei, Ilan Șor. Sub «furia» socialiștilor a nimerit și Partidul Comuniștilor — de regulă, renegații denigrează pe cei pe care i-au trădat cîndva. Pentru ca cei din jur să-și amintească cît mai rar despre propriile lor păcate.

Este adevărat că «socialiștii», din buna lor voință, au identificat comuniștii doar ca părtași în furtul miliardului. Și pentru asta, oare, trebuie să le spunem mulțumiri?!

PSRM menționează că «dacă partidele reprezentanții cărora au participat direct sau indirect la furtul miliardului vor rămîne la guvernarea țării, nu va fi niciun fel de anchetă obiectivă, vinovații nu vor fi pedepsiți, iar banii furați nu vor reveni în țară și că poporul va fi obligat, în continuare, să întoarcă sursele furate».

Ce poți să spui în repică la o asemenea escapadă? Cum spunea, în asemenea cazuri, umoristul Ostap Vișnea: «Doamne, doar vedeai pe cine creezi...». Domnilor socialiști, mai bine v-ați uita la voi. Amintiți-vă, cum în 2012, liderul vostru Igor Dodon a păstrat la guvernare acest regim criminal (nu fără răsplată!) prin «testul la statalitate» pentru Nicolae Timofti. În rezultat, la putere a fost adus Guvernul Iurie Leancă — direct responsabil pentru jaful bancar din 2014.

Și unde sînt primele trei decrete pe care promitea să le semneze Dodon în campania electorală dacă va ocupa fotoliul de șef al statului? Printre care și decretul cu privire la miliardul sus menționat. «Datoria va fi lichidată de către cei care au furat banii, dar nu din buzunarele cetățenilor», promitea atunci Dodon. Au trecut doi ani, iar decretul așa și nu a fost semnat. Acest fapt poate însemna un singur lucru — de facto, președintele PSRM acoperă hoții.

Oare nu voi, domnilor socialiști, ați susținut inițiativa PDM cu privire la transferarea CNA (instituția care anchetează furtul miliardului) din subordinea Guvernului în subordinea Parlamentului atunci cînd Viorel Chetraru risca să fie demis? În acest fel, anume voi ați ajutat în evitarea demiterii subjugatului PDM. Care, clar lucru, nu este interesat în demascarea escrocilor.

Și, în sfîrșit, oare nu voi ați primit cota din miliardul furat prin intermediul transferurilor sponsorizate ale companiilor offshore din Bahamas (compania Westerby Limited)? Banii au fost transferați prin intermediul Exclusiv Media — firmă ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță și gestionată de Petru Burduja, consilier municipal CMC din partea PSRM.

PSRM și «principalul membru neoficial» al partidului — Igor Dodon — sînt niște marionete în mîinile Păpușarului. Nimic mai mult. Anume socialiștii, la indicația Păpușarului, au ajutat la furtul miliardului, iar acum, salvează activ hoțul de pedeapsă (fapt pentru care au contribuit la implementarea sistemului electoral mixt). Așa că, dacă ar mai trebui cineva să completeze coloana celor care pleacă în demisie... Păi este vorba despre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova!

Ivan Lecarev

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania