Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.12.2018:  Regimul va răspunde pentru toate
Comuniștii din raionul Anenii Noi: «Guvernarea nu numai că a discreditat cursul spre integrarea europeană, ea a devenit un promotor al încălcării în Moldova a celor mai elementare principii democratice».

Adunările de dare de seamă și alegeri care, conform graficului, se țin în toate organizațiile primare ale partidului, sînt în toi. Sîmbăta trecută, și comuniștii OPP din satul Maximovca, raionul Anenii Noi, s-au adunat să facă totalurile activității lor pe parcursul întregului an și să discute cu privire la starea de lucruri din organizație pe fundalul apropiatei campanii electorale. La lucrările acestei adunări a participat liderul PCRM, Vladimir Voronin, și prim-secretarul CR Anenii Noi al PCRM, Veaceslav Bondari.

În luarea sa de cuvînt, secretarul OPP din satul Maximovca, Vasili Bradu, a subliniat că, potrivit datelor recensămîntului populației, în această localitate se numără 1816 oameni, dintre care drept de vot au 800. Astăzi, să lucrezi în mijlocul alegătorilor este complicat: pe de o parte, una din cauze este apatia oamenilor din cauza disperării la care i-a adus actuala guvernare pe de alta — oamenii tot mai des îşi amintesc timpurile cînd la conducerea țării s-au aflat comuniștii.

Datorită «reformelor» actualului regim guvernant, care au adus poporul pînă la sărăcie totală, în Moldova, noțiunea «guvernare» a căpătat astăzi pentru cetățeni o nuanță extrem de negativă. Oamenii de rînd, mai ales cei din localitățile rurale, nu vor nici măcar să audă despre guvern, despre majoritatea parlamentară. Totodată, ei percep faptul că trebuie să meargă la alegeri și să voteze, pentru ca, prin voturile lor, să salveze Patria de hoți și trădători.

Pe parcursul adunării, trădarea statalității moldovenești a fost principala temă. În cadrul dezbaterilor, comuniștii au accentuat pericolul unionismului care, întîi de toate, vine din partea politicienilor care promovează o politică antistatală la comandă și doar în cazuri rare, din proprii principii ideologice.

Avem suficiente exemple în această privință. Bunăoară, Mihai Ghimpu, liderul liberalilor, pe care de-a lungul multor ani oamenii l-au cunoscut ca pe unul din principalii însuflețitori ai «unirii» din Moldova, acum se pregătește să plece peste Prut, unde, ca adăpost pentru bătrînețea sa, își pregătește un imobil scump într-o zonă balneară din România. Această noutate a fost neașteptată chiar și pentru unii dintre colegii lui de partid. După cum s-a descoperit, în urma exploatării proiectului «unirea», domnul Ghimpu s-a ales cu un beneficiu frumușel. Iată care este valoarea «ideologiei» dumnealui și a «slujirii cu jertfire de sine» intereselor unei țări străine.

Vandabilitatea politicienilor și politica vandabilă constituie flagelul realității moldovenești. Majoritatea parlamentară prezintă un exemplu elocvent al «turismului politic», cel care a condus la faptul că, după cumpărarea-vînzarea deputaților, actuala legislatură a Parlamentului s-a transformat într-o SRL și în nici un fel nu corespunde voinței exprimate de popor. Nimic altceva decît business-interese, votare la comandă pentru proiectul de lege sau legea «necesară» etc.

După cum a subliniat Vladimir Voronin în timpul discuției sale cu comuniștii, a denatura în acest mod voința poporului și a modifica astfel componența Parlamentului, cum s-a făcut la noi, este o crimă. Potrivit liderului PCRM, a opune rezistență acestui dezmăț e posibil doar unindu-ne forțele, ceea ce trebuie neapărat să facem la viitoarele alegeri parlamentare. Doar guvernarea nu va putea să-i cumpere pe toți alegătorii, nu va putea să falsifice toate rezultatele alegerilor. Și numai după victoria comuniștilor la alegeri, țara va putea avea un viitor, iar poporul — o speranță tradusă în viață în mod real.

Oamenii de acum s-au dezamăgit de așa-numita opoziție în persoana PSRM și a lui Dodon. Prea tare se deosebesc promisiunile socialiștilor și ale «președintelui» de faptele lor reale. Unicul lucru ce le-a reușit este imitarea statutului de «partid de opoziție», dar și asta pînă la un anumit timp. Cînd a apărut proiectul comun de modificare a sistemului electoral și după votarea de către democrați și socialiști a sistemului electoral mixt, s-au împrăștiat toate îndoielile și a devenit clar că PDM activează în strînsă legătură cu PSRM. Plahotniuc are nevoie de o asemenea opoziție de buzunar, pentru a crea o aparență a «democrației», pentru a-i induce în eroare pe partenerii externi. Și socialiștii, împreună cu așa-numitul președinte Dodon, fac față de minune respectivei misiuni.

De acum a devenit absolut evident faptul că actualul regim va face tot posibilul ca să se mențină la putere. În caz contrar, actualii guvernanți, — și ei își dau seama de acest lucru, — vor trebui să răspundă în fața legii pentru toate crimele pe care le-au săvîrșit. De comuniști ei se tem din cauza principialității și rezistenței lor. Nu întîmplător asupra reprezentanților PCRM se aplică o enormă presiune atît la nivelul puterii locale, cît și la nivelul puterii centrale.

Despre presiunea care este aplicată asupra comuniștilor a vorbit și prim-secretarul CR Anenii Noi al PCRM, Veaceslav Bondari. În baza unor motive inventate, sînt pornite dosare penale asupra primarilor-comuniști din multe sate ale raionului. În această manieră guvernarea «luptă» împotriva oponenților politici indezirabili, pentru asta folosind în mod deschis și obraznic toată resursa administrativă.

După cum a menționat în luarea sa de cuvînt pedagogul din satul Dolinoe, Natalia Popova, astăzi tot mai mulți oameni sînt nemulțumiți de starea de lucruri din țară, și e clar de ce — în Moldova demult nu există stabilitate. În școală copiii sînt zombați cu istoria românilor, copiilor noștri li se oferă cunoștințe nu despre cultura moldovenească, ci despre cultura română. Pe cadrele didactice din școli le impun să intre în rîndurile PDM, iar dacă pedagogii refuză s-o facă, democrații îi amenință că vor închide școala.

Oamenii pleacă din sate, casele lor rămîn pustii. Un asemenea tablou poate fi văzut pretutindeni în Moldova. În schimb, guvernarea raportează despre «creșterea longevității medii a oamenilor noștri și a bunăstării lor». De jur împrejur — doar minciună.

În baza exemplului din satul Maximovca, se poate afirma a cîta oară că pomposul proiect al PDM de construire a drumurilor în toată Moldova nu e altceva decît încă unul din trucurile lui. Au promis una, pe cînd în realitate au făcut cu totul alta — la Maximovca, bunăoară, au astupat cîteva gropi și au reconstruit o mică porțiune a drumului care duce spre grădinița de copii.

Și, de fapt, nici nu-i de mirare. Conducerea țării s-a discreditat în totalitate pe sine, rezultatele guvernării ei vorbesc despre asta în cel mai convingător mod.

«Noi, comuniștii, am fost criticați la toate etapele. Nouă ni se prezicea o viață politică scurtă. După aceea se vorbea că, dacă ar veni la guvernare, comuniștii nu ar rezista nici măcar vreo două luni. Iar noi am rezistat și am făcut foarte multe pentru țară, pentru dezvoltarea ei. Și asta deoarece în toate structurile guvernării în acea perioadă au lucrat nu diletanți și nu escroci, dar profesioniști. Noi niciodată n-am pus interesele personale sau interesele de partid mai presus de interesele țării. Totul e simplu — cauza partidului, a oricărui partid care vine la guvernare, este, în primul rînd, dezvoltarea și consolidarea statului. Și asta se poate face doar prin dezvoltarea susținerii sociale a populației, prin creșterea bunăstării cetățenilor de rînd ai țării. Doar pe un asemenea fundal pot fi obținute rezultate bune de la reformele promovate în celelalte domenii — economie, educație, medicină, știință și cultură. Dar în cazul în care la guvernarea țării vin oameni în principiu străini de perceperea corectă a obligațiilor sale directe, a misiunii, scopurilor și obiectivelor care le subînțelege funcția pe care o dețin — în acest caz, toate lucrurile ajung la o decădere deplorabilă. Cu regret, în urma unei asemenea politici antistatale a guvernanților, cel mai mult au de suferit oamenii de rînd», a subliniat Vladimir Voronin.


OLGA DZEATCOVSCHI

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania