Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.12.2018:  Hai la drum, nene!
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a plecat la Washington — pentru a primi instrucțiuni metodice

În capitala americană, el se va întîlni cu permanenții săi curatori — congresmenii Pitt Olson ți David Price. Оficial, aceste două personaje sînt copreședinți ai «grupului de prietenie cu Moldova», deși cu asemenea prieteni de acum nu mai ai nevoie de dușmani.

Anume Price și Оlson sînt autorii rezoluției cu privire la sprijinirea integrării europene a Moldovei și a evacuării trupelor ruse din Transnistria (clar lucru, al doilea punct din rezoluție este cel mai important pentru yankei), pe care lacheii lor moldoveni în mod cît se poate de grabnic au prezentat-o la Adunarea Generală a ONU. În acest context, fără să vrei, îți amintești vestita spusă a lui Charles Dickens: «Misiunea Americi este să facă Universul imoral».

Spicherul va avea întrevederi și cu alți politicieni de importanță secundară, iar pe lîngă asta, se va plînge de «pericolele războiului hibrid» și din nou își va exprima disponibilitatea de a-i învăța pe americani la forul parlamentar pentru securitate cum să lupte cu «ursul rus».

Posibil, va cerși bani pentru lupta împotriva propagandei ruse. Deși, clar lucru, aceștia vor fi bani aruncați în vînt. Și asta pentru că încăpăținații moldoveni nicidecum nu vor să-l asculte pe unchiul Sam să vizioneze posturile de televiziune ruse prin satelit, Smart TV și prin alte modalități.

Dar americanii vor da acești bani. N-au încotro — «porcii noștri» trebuie hrăniți. Cum se spune, scopul îndreptățește mijloacele. Iar scopul lor e ca SUA să fie prezentă în regiunea noastră pe deplin și activ. Pentru asta, sînt gata și să-și golească buzunarele.

Și succesele lor sînt vădite: americanii s-au instalat foarte confortabil în România, acum fac același lucru în Ucraina, după care ar vrea să facă același lucru și în Moldova. În toaste există una și aceeași logică. Moldova de astăzi este, de fapt, administrată din exterior. Guvernarea de aici execută imediat și cu toată sîrguința toate indicațiile care-i vin de la București. Cu alte cuvinte, noi, — haideți să le spunem lucrurilor pe nume, — sîntem o colonie a statului vecin. Iar dat fiind faptul că România, la rîndul ei, este și ea o colonie, — a SUA, — înseamnă că nouă ne-a fost oferit statutul nici pe departe onorabil de «colonie la pătrat».

Astfel, «majoritatea» parlamentară nu e altceva decît o administrație colonială. Iar din acest fapt putem trage concluzia că metropola intenționează și de acum înainte să închidă ochii în fața tuturor nelegiuirilor pe care le săvîrșește regimul în teritoriul care se numește Moldova.


DMITRI CRÎMOV

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania