Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

14.12.2018:  Artur Reșetnicov - „șoricelul Jerry” din PCRM. Vladimir Voronin: „Ei au completat CC pentru ca ce nu s-ar întâmpla la următoarele alegeri parlamentare să fie justificați”
Numirea lui Artur Reșetnicov la funcția de Judecător la Curtea Constituțională ar fi mișcare de șah pentru viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019, pentru ca Partidul Democrat să fie justificat orice ar face. Cel puțin asta spune președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voroni. Contactat telefonic, fostul lider a lui Artur Reșetnicov, a declarat că acesta ar fi fost înaintat în funcție de către vicepreședintele PD, Vladimir Ciubotari, care ar avea relații bune cu Reșetnicov.

Reporter: Cum comentați numirea lui Artur Reșetnicov în funcția de judecător la Curtea Constituțională?

„De fapt la această întrebare poate să vă răspunde un oarecare Vladimir Cibotari (n.r. vicepreședintele PD). El poate să vă răspundă că cum spun românii „c его подачи” (trad. La solicitarea sa) candidatura acestui șoricel, Jerry, cum îl numeam noi în partid. Ei acum ce fac, și cu Gurin și cu acest Reșetnicov? Ei au completat Curtea Constituțională pentru ca ce nu s-ar întâmpla la următoarele alegeri parlamentare, să fie justificați, să fie legalizate aceste alegeri, necăutând ce pregătesc ei până la alegeri, aceste modifică, schimbări, falsificări. Necăutând la aceea că o să fie cumpărați și candidații și alegătorii, necătând la ceea câte falsificări o să fie până la alegeri și în ziua alegerilor, [...] adică ei au deschis toate semafoarele, le-au ridicat pentru ce doresc ei numai ca, Doamne ferește, ei să fie în minoritate, acești democrați și acești socialiști la viitoarele alegeri. Altfel, rup cuiul”, a declarat Vladimir Voronin pentru UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că, ieri, deputatul din Partidul Democrat, Artur Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională, în cadrul ședinței Guvernului.

UNIMEDIA precizează că Artur Reșetnicov a deținut funcția de șef al Serviciului de Informație și Securitate al R. Moldova în timpul guvernării comuniste

Reșetnicov face parte din cei 14 deputați comuniști care au trecut la Partidul Democrat, la sfârșitul anului 2015.

Amintim că pe 11 decembrie, Consiliul Suprem al Magistraturii l-a numit pe Corneliu Gurin, fost procuror general, în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Curtea Constituţională este alcătuită din şase judecători, pentru un mandat de şase ani. Judecătorii constituţionali pot deţine aceeaşi funcţie pe perioada a două mandate.

Precizăm că autorităţile competente de a desemna judecătorii constituţionali sunt Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistraturii, fiecare din acestea desemnând câte doi judecători.


Sursă: unimedia.info
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania