Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

14.12.2018:  Suspendarea voiajorului
«Alesul de tot poporul», Igor Dodon continuă să amuze respectabilul public

Nimeni nu l-a desemnat pe Igor Nicolaevici în rol de bufon. El însuși și-a ales acest rol de bună voie. Și trebuie să recunoaștem că a reușit destul de multe — nici nu se compară cu Falstaff sau Triboulet. Să facă festivaluri, să se roage demonstrativ, să facă declarații absurde — iată care este limita competențelor acestui pseudo președinte. Toate aceste lucruri distrează la greu populația. Ne mai vorbind despre «suspendările periodice» din funcție...

A cincea oară

Se pare că Dodon merge spre record absolut. Curtea Constituțională l-a suspendat pentru a cincea oară din funcția de președinte. De ce face guvernarea acest lucru? În primul rînd, pentru a introduce cenzură totală prin implementarea noului Cod al Audiovizualului. Ulterior, să vîndă Statelor Unite ale Americii ruinele Stadionului Republican cu tot cu pămînt; să substituie Ziua Victoriei de 9 Mai cu Ziua Europei; să subordoneze carabinierii nemijlocit celui mai bun prieten a lui Plahotniuc — prim-ministrului Pavel Filip.

Tradițional, Dodon s-a zburlit și a refuzat să promulge pachetul de legi. (Deși, cu o ușurință neobișnuită, a prmulgat legea necesară Păpușarului cu privire la organizarea referendumului consultativ în ziua alegerilor). Cei din staff-ul PDM, la fel, au acționat tradițional și au activat butonul «DECONECTARE». Tot acest ping-pong a devenit deja obișnuit și neinteresant.

lugarnicii lui Dodon nu au stat deoparte. Se pare că aceștia s-au săturat să vadă cum Guru al lor a devenit cîrpă de podele, să asculte remarcile răutăcioase în legătură cu acest fapt și să nu aibă posibilitatea să justifice argumentat umilirea «alesului de tot poporul». De această dată, ei au promis că Dodon va scoate în stradă mii de părtași și atunci... mai pe scurt «nu vă jucați cu focul». Dodon poate ar și «scoate», da iaca necaz — «conducătorul» nu a semnat cheltuielile pentru transportarea oamenilor din sate și nu are de gînd să achite la zi «părtașilor». Iar Igor Dodon este un zgîrcit.

Au împușcat...

«Alesul de tot poporul» zboară deja de doi ani la Moscova, ca la lecții. De această dată, el a fost la Sankt Petersburg la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice (în calitate de observator) și întîlnirea neformală a șefilor statelor membre CSI. În calitatea bagajului de mînă a luat-o cu sine pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, fără de care este lipsită de sens orice deplasare.

Ca de obicei, și acest voaiaj a fost irațional și lipsit de rezultate. Evident, dacă e să nu luăm în calcul noul raport fotografic. Statutul Moldovei în calitate de observator în cadrul EurAsEC nu a fost ratificat de Chișinău și Guvernul Moldovei nu intenționează să finanțeze participarea țării la Uniunea Economică Eurasiatică în calitate de observator și nu susține aderarea țării la această organizație. Fapt despre care a și anunțat prim-ministrul Pavel Filip. Iar statutul de observator este doar o jucărie a lui Igor Dodon cu ajutorul căreia el încercă să păcălească prostimea credulă.

Unicul rezultat pozitiv al vizitei lui Dodon în «capitala de nord» a fost împușcătura din obuzierul de pe bastionul Narîșkin a Fortăreței Petru și Pavel. Împușcătură care se face auzită în fiecare zi la ora 12:00 începînd cu anul 1873. Pozitiv — pentru că a oferit localnicilor din Petersburg să-și verifice ceasurile. Evident împușcătura «istorică» a fost imortalizată fotografic și postată pe rețeaua de socializare. «Igor, împușcă țigări de la marinari», a scris în comentarii un internaut. Acum, Igor Dodon cu neamurile și cu Irina Vlah sînt gata să călătorească, din contul nostru, în Israel — pe 17-18 decembrie. «Alesul de tot poporul» are o atracție paranoică pentru călătorii, festivități, deschideri și închideri de orice. Se întîmplă că dacă flămînzești, te și temi să deschizi frigiderul. Mai știi... să nu vină Dodon la deschidere...

Ivan Lecarev
comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania