Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

20.12.2018:  Promo-LEX: PD și PSRM ar fi corupt cetățeni, iar PAS, DA și PSRM au desemnat candidați înainte de termen
Promo-LEX a publicat primut Raportului privind misiunea de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 (perioada de monitorizare: 27 iulie – 10 decembrie 2018).

Potrivit Promo-LEX, „utilizarea abuzivă a resurselor administrative poate fi interpretată în cazul a doi concurenți potențiali: PDM și PSRM. În cazul PDM, pentru perioada preelectorală MO Promo-LEX a identificat cel puțin șapte cazuri în care activitățile potențialului concurent electoral la nivel național ar conține elementele unor astfel de abateri, precum: contopirea partidului cu statul, utilizarea abuzivă a resurselor administrative și coruperea cetățenilor”.

În cazul partidelor PSRM, PPȘ, PAS și PPPDA, Promo-LEX a constatat abaterea privind desemnarea candidaților înainte de termen.

„În cazul PSRM este vorba de așa-zisa desemnare a candidaților, în condițiile în care, în perioada 8 septembrie – 3 noiembrie 2018, PSRM a prezentat public candidații partidului pentru 43 din 46 de circumscripții uninominale create pe teritoriul R. Moldova (fără regiunea transnistreană). În situația PPȘ este vorba de promovarea masivă în regiuni a instituției reprezentanților partidului. Iar PAS și PPPDA au anunțat încă în perioada preelectorală că și-au desemnat potențialii candidați pentru funcțiile de deputați pentru a trece filtrele de integritate, pe alocuri oferind nume de persoane în acest sens”.


Sursă: unimedia.info
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania