Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

21.12.2018:  Miza este mare — soarta Moldovei noastre
Comuniștii de la Ștefan-Vodă: «În țară s-a creat nu pur și simplu o situație de criză — Moldova degradează sub toate aspectele»

Organizația primară a partidului din orașul Ștefan-Vodă și-a ținut recent adunarea de dare de seamă și alegeri cu o prezență înaltă a comuniștilor. Adunarea a avut un caracter deschis, de aceea la ea, în afară de activiștii partidului, au mai venit părtașii fără de partid ai PCRM. Pentru a discuta care este starea de lucruri în preajma alegerilor parlamentare, la Ștefan-Vodă a venit liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În oraș e ordine, primarul din localitate, — comunistul Gheorghe Anghel, — este și prim-secretar al comitetului raional Ștefan-Vodă al PCRM, și dumnealui, firește, de asemenea a luat parte la respectiva adunare de dare de seamă și alegeri.

Raportul de bază a fost prezentat de prim-secretarul organizației primare de partid. El a făcut totalurile activității pe parcursul anului, menționînd și dificultățile de care se ciocnește în această activitate organizația orășenească a partidului. Totuși, în ciuda presiunii la care sînt supuși, comuniștii nu-și pierd curajul, duc lupta politică cu oponenții lor și activează energic în mijlocul populației. Dintre lacunele pe care le consideră importante, secretarul a numit abonarea insuficientă la ziarul «Comunistul», care, în opinia dumnealui, pune la dispoziție materiale prețioase ce pot fi folosite în cadrul muncii cu alegătorii.

Astăzi, Partidul Comuniștilor nu are alte surse de informații, în afară de acest ziar de partid, prin intermediul căruia oamenilor le poate fi adus la cunoștință punctul de vedere al PCRM într-o problemă sau alta, precum și eficiența activității pe care o desfășoară în Parlament fracțiunea comuniștilor, ce inițiative legislative au fost elaborate de deputații comuniști și prezentate în Parlamentul actualei legislaturi și cîte din acestea majoritatea parlamentară n-a acceptat să le supună examinării. Pe cînd, practic, respectivele inițiative propuneau modalități prin care să fie îmbunătățit nivelul de trai al cetățenilor, al bugetarilor, adică al medicilor și pedagogilor, precum și al tineretului nostru.

Dar, după cum au subliniat comuniștii de la Ștefan-Vodă în discuțiile purtate, actuala guvernare în mod deschis și obraznic le întoarce spatele oamenilor simpli și ei nu-i pasă de necazurile lor.

«O crimă atrage după sine alte noi crime. În acest mod se comportă actuala guvernare, din care fac parte neprofesioniști și hoți», a constatat Vladimir Voronin, răspunzînd la numeroasele întrebări puse de comuniști pe parcursul dezbaterilor. Cea mai gravă dintre crime este cea săvîrșită împotriva propriului popor. Pentru că, de fapt, asta nu e altceva decît genocid.

Toate organele puterii sînt supuse intereselor unui grup îngust de persoane. Sistemul justiției din perioada guvernării «eurointegratorilor» va intra în istorie ca cel mai corupt și criminal, pentru care legea nu-i altceva decît o servitoare. S-a ajuns pînă la aceea că, prin judecătorii docili ai Curții Constituționale, puterea încalcă Legea Fundamentală, de fiecare dată schimbînd prevederile ei după placul său.

Conform spuselor lui Vladimir Voronin, sistemul electoral mixt, inventat de democrați împreună cu socialiștii, e de asemenea un șiretlic în scopul ca ei să se mențină la guvernare. Desigur, PCRM va participa la alegeri, dar, totodată, îi îndeamnă pe adepții săi să boicoteze referendumul cu privire la reducerea numărului de deputați, pe care actualul regim are de gînd să-l desfășoare în aceeași zi cu alegerile în Parlament. Și acest lucru de asemenea e făcut în scopul de a-l dezorienta pe alegător.

«La viitoarele alegeri, noi trebuie să ne prezentăm ca o echipă unită, conștientizînd clar faptul că țara noastră are nevoie nu numai de schimbări, ci de o reformatare cardinală. În caz contrar, nu vom avea altceva de făcut decît să uităm de perspectivele de dezvoltare a Moldovei. Actualul regim e compus din oameni total lipsiți de asemenea sentimente, ca patriotismul, dragostea și respectul față de Patrie.

El vinde tot ce poate fi vîndut. În viitorul apropiat ne poate aștepta chiar și vînzarea către străini a pămînturilor noastre rodnice. Și toate acestea se întîmplă pe fundalul spiritelor crescînde ale unionismului și trădarea intereselor statului, ceea ce conduce la totala dependență politică și economică de curatorii externi. Este necesar să punem capăt acestei bacanale și acestui dezmăț. Iată care e principalul obiectiv al fiecărui comunist, de a cărui activitate depinde și succesul comun la alegerile parlamentare. Miza este mare: soarta Moldovei noastre!», a spus în încheiere liderul PCRM.

COMUNIST.MD
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania