Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

21.12.2018:  Dezideratul timpului nostru — un nivel maximal de informare
Comuniștii din sectorul Buiucani: «Noi trebuie să ne concentrăm atenția asupra intereselor Moldovei, asupra independenței și suveranității ei»

Vinerea trecută, organizația primară nr. 42 a partidului și-a ținut adunarea de dare de seamă și alegeri. La lucrările ei, au participat prim-secretarul CR al PCRM din sectorul Buiucani, Inna Șupac, deputat în Parlament, precum și liderul PCRM, VladimirVoronin.

Adunarea și-a luat startul prin primirea în rîndurile PCRM a unor noi membri. În această zi, au devenit comuniști doi tineri care multă vreme s-au aflat în rîndurile adepților Partidului Comuniștilor, astfel că, pînă la urmă, au decis să devină parte a acestui partid, care întotdeauna a apărat drepturile poporului. Printre altele fie spus, această organizație primară are în componența sa diverse personalități, oameni activi și cu o poziție clară de viață. Vîrsta medie a comuniștilor din OPP nr. 42 e de 38 de ani.

În raportul său, secretarul acestei organizații primare, Augustin Volconovici, a făcut totalurile activității efectuate de organizație în perioada de raportare. Secretarul a povestit și despre faptul cum se pregătesc membrii organizației pentru apropiatele alegeri parlamentare. El a accentuat că toți comuniștii trebuie să-și concentreze atenția asupra intereselor Moldovei, asupra independenței și suveranității ei.

În luările lor de cuvînt, comuniștii de asemenea au vorbit despre apropiatele alegeri, despre metodele de lucru în timpul campaniei electorale, exprimîndu-și speranța că vor obține la alegeri un rezultat pozitiv. Totodată, ei au remarcat și faptul că împotriva PCRM se duce o propagandă căreia comuniștii trebuie să-i opună o rezistența abilă. Pe lîngă asta, au atras atenție și asupra faptului că tînăra generație, care a atins recent vîrsta ce le dă dreptul la vot, de acum nu mai ține minte acele vremuri, cînd cetățenii Moldovei aveau o viață stabilă.

După cum au remarcat membrii acestei OPP, în viața cotidiană din aceste zile există multe semne din care se poate deduce că democrații de acum își pregătesc potențialii lor alegători. De exemplu, circulă informația că ei au promis o recompensă financiară persoanelor care își vor da voturile pentru democrați. Și dacă asta e adevărat, dacă se vor găsi oameni care își vor vinde voturile în acest mod, înseamnă că acestora nu le pasă de viitorul lor, de viitorul copiilor lor, iar în ultimă instanță, de viitorul țării lor. E un lucru trist…

În cadrul dezbaterilor a luat cuvîntul și liderul PCRM, Vladimir Voronin, care, deoarece respectă strict disciplina de partid, întotdeauna se prezintă la adunările OPP din care face parte. Dumnealui a povestit celor prezenți despre ultima ședință a Parlamentului de ultimă legislatură și despre toate emoțiile provocate de acest eveniment. Emoțiile fracțiunii PCRM erau explicabile. Despre încălcările guvernării, comuniștii au vorbit pe parcursul tuturor anilor în care se află în opoziție. Și, pentru comparație, au adus cifre și fapte din perioada în care la guvernarea țării s-a aflat PCRM, și anume ce a reușit concret să facă PCRM în cei opt ani cît a condus țara, adică în anii 2001- 2009, și ce nu a făcut actuala guvernare, care a venit la conducerea țării după evenimentele din 7 aprilie, 2009.

În timpul guvernării PCRM, Moldova a obținut statutul de țară cu o structură informațională bine dezvoltată. Au fost înființate mai multe posturi de televiziune. Locuitorii din majoritatea satelor au început să aibă acces la Internet. Au fost majorate salariile funcționarilor publici. Nu a fost închisă nici o clasă și nici o școală. Cu sprijinul comuniștilor, au fost restaurate și construite mai mult de 600 de biserici și 22 de mănăstiri. În anii guvernării PCRM, au fost create 3300 de locuri în grădinițele de copii, în timp ce guvernarea liberal-democrată, deși au avut ajutor din partea autorităților României, au reușit să creeze doar 350 de locuri.

În mod separat, Vladimir Voronin s-a oprit asupra corupției care a pătruns în toate structurile puterii, inclusiv în Curtea Constituțională, ai cărei membri sînt cetățeni ai României și membri ai Partidului Democrat și care modifică Constituția după placul lor.

Vladimir Voronin a citat spusa lui Vladimir Lenin, care, cu o sută de ani în urmă, a scris că, dacă un om a furat două pîini, pentru asta el va sta la închisoare, iar dacă un om a furat o cale ferată, el va ajunge să stea în Duma de Stat. În acest sens, pare-se, timpurile n-au reușit să se schimbe.

Vladimir Voronin a subliniat că toți comuniștii trebuie să fie informați la maximum, și asta pentru ca să-i poate informa în mod obiectiv și cît mai detaliat pe alegătorii cu care vor comunica.

* * *
Comuniștii i-au acordat deplina lor încredere secretarului Augustin Volconovici, au apreciat capacitățile lui organizatorice, în mod unanim realegîndu-l în calitate de secretar al acestei OPP și pentru următoarea perioadă de raportare.

Natalia Ustiugova

comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania