Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.03.2009:  AMN, PL şi PLDM au fost avertizate de CEC pentru nerespectarea legislaţiei electorale
Comisia Electorală Centrală a avertizat astăzi Alianţa "Moldova Noastră", Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat pentru faptul că au difuzat spoturi electorale care contravin legislaţiei. Instituţia a obligat aceste formaţiuni să retragă publicitatea respectivă de la posturile de radio şi de televiziune, precum şi din internet.


Sancţiunea sub formă de avertizare a fost aplicată după ce reprezentantul Partidului Comuniştilor, Serghei Sîrbu, a depus o contestaţie în acest sens la CEC.


Astfel, Comisia a constatat că cele trei partide au folosit în spoturile electorale imagini ce contravin articolului 12 din Regulamentul cu privire la reflectarea campaniei electorale. Potrivit acestuia, în materialele publicitare nu pot fi folosite imagini ce reprezintă instituţiile Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului.


De asemenea, articolul respectiv interzice utilizarea simbolicii statelor străine, a organizaţiilor internaţionale, lucru de care nu au ţinut cont Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa "Moldova Noastră".

www.moldpres.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania