Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.01.2019:  TOTALURILE 2018: Politica ce a pierdut esența statală
Statul nu poate exista fără o guvernare. Însă, în cazul Moldovei contemporane s-a constatat că guvernarea poate acționa pentru distrugerea propriului stat.

Dacă asta se poate califica drept politică, în 2018 — ea a fost anume așa. A distruge este mult mai ușor decît a făuri. Cu atît mai mult că pentru a distruge nu sînt necesare nici cunoștințe, nici abilități. Ceea ce au început să distrugă guvernările liberal-democrate de la la sfîrșitul anului 2009, actuala guvernare — așa numită democrată deja — a continuat din ce în ce mai rău. Și nici măcar nu-și ascunde intențiile de a continua pe aceeași cale în următorii ani. Pînă în ziua dispariției totale a statului nostru de pe harta politică a lumii.

În rest, guvernarea, asigurată de Partidul Democrat, a fost preocupată de nimicnicii politice pentru păstrarea pîrghiilor de influență în propriile mîini, pentru păstrarea statutului «Moldovei acaparate». Constatarea statutului de acaparare — despre care Partidul Comuniștilor a declarat încă în anul 2012, — a devenit bine cunoscută, deja, și peste hotarele Moldovei. Se pare, însă, că nici Partidul Democrat, nici instituțiile statului pe care le controlează nu sînt deranjate de acest fapt. Pentru obținerea scopului principal — distrugerea statalității moldovenești — asemenea «reproșuri» nu au nicio influență.

O atare stare de lucruri poate fi modificată doar din interior. Atunci cînd poporul Moldovei va conștientiza că suveranitatea, independența, statalitatea îi aparține în exclusivitate.


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania