Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.01.2019:  TOTALURILE 2018: Furat pentru totdeauna
Este puțin probabil ca miliardul furat de actuala guvernare să fie restituit vreodată

De ce? Cred că nu mai este cazul să explicăm. Sînt mult prea influente numele și prea mari interesele celor implicați în «jaful secolului».

Ministrul Finanțelor, actualmente — guvernatorul Băncii Naționale — Octavian Armașu nici măcar nu știe cîți bani s-au reușit a fi restituiți și nu este pregătit să enunțe nicio cifră în legătură cu acest fapt, pentru că, potrivit ministrului, chestiunea este «foarte profundă și complexă».

Între timp, așa numitele «organe de drept» de la noi își extind acțiunile pe o perioadă mai lungă de timp, sustrag atenția asupra altor fraude bancare, raportează despre restituirea surselor pe marginea altor episoade. Scontînd că, poate în acest fel, restituirea miliardului nu va mai prezenta interes pentru populație.

«Euro integratorii» noștri au promis să întoarcă miliardul furat pe parcursul a doi-trei ani. Realitatea, însă, s-a dovedit a fi alta: din miliardul furat nu s-a restituit niciun leu, iar ceea ce s-a furat s-a transferat, pur și simplu, pe umerii populației. Adică, vorbind sincer, s-a mai comis un furt.

Miliardul furat a fost calificat de actuala guvernare drept datorie de stat, datoria bugetară a crescut automat de trei ori, iar clica hoților de stat și-a acoperit cu succes crimele comise.

Să crezi în ceea ce s-a furat

Amnistia capitalului a permis guvernării să-și legalizeze cu succes bunurile furate

Proiectul de lege corespunzător a fost adoptat cu votul a 56 de deputați din cei 101. Restul legislatorilor au părăsit sala de ședințe de îndată ce chestiunea s-a pus în discuție.

Amnistia capitalului a generat o reacție dură fără precedent din partea țărilor occidentale, Delegației Uniunii Europene în Moldova, Misiunii FMI și Băncii Mondiale.

Democrații, cu figura slugarnicului, acuzat că a furat cu nerușinare, au tot dat asigurări că «totul nu este așa cum au crezut toți».

Dar, oricum nu te-ai gîndi, esența este una singură: capitalul de proveniență dubioasă poate fi amnistiat doar cu 3 % impozit. Graba cu care a fost adoptată legea a fost explicată de deputatul Ștefan Creangă: «Pur și simplu, nu este timp». Păi da, termenul de activitate a actualei legislaturi a Parlamentului este pe sfîrșite...

După ce a «examinat minuțios» documentul, Igor Dodon a promulgat legea necondiționat. În acest fel, el a demonstrat că protestul socialiștilor în Parlament și plecarea lor din sala de ședințe a fost o farsă jucată pentru încrederea electoratului.

Inițial, acțiunea amnistiei fiscale a fost limitată în perioada de timp 1 octombrie 2018 — 1 februarie 2019. Dar pentru că s-a furat mult prea mult, hoții au înțeles că nu vor reuși să legalizeze tot ce și-au atribuit ilegal, așa că termenul amnistiei a fost prelungit cu o lună — pînă la 1 martie.

Operațiunea pentru furtul miliardului a intrat în faza finală.


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania