Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.01.2019:  TOTALURILE 2018: Ceva mai «creativ» e imposibil să inventezi…
Puterea a efectuat reforma Guvernului

Căreia i s-a făcut o reclamă foarte largă și care a decurs sub sunete de fanfară și implorări șamaniste cu privire la integrarea europeană. Însă aceasta doar a aprofundat haosul administrativ și a întărit pozițiile puterii.

Respectiva reformă a redus numărul de ministere de la 16 la 9, în loc de viceminiștri a fost introdusă funcția de secretari de stat. Trucul reformator cu secretarii de stat, prin prostia sa, trezește duioșie. Dacă am schimba numele de lopată cu altul, și anume cazma, oare după asta ea ar înceta să fie un instrument care este folosit la săpatul tranșeelor?

Ministerele «de prisos» nu au dispărut nicăieri, ci pur și simplu s-au contopit cu altele. Pînă la reformă, au existat, bunăoară, Ministerul Muncii și al Protecției Sociale și Ministerul Sănătății, iar după reformă ele au devenit Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Sănătății. Pornind de la acest exemplu, cine ar putea spune în mod explicit în ce constă reforma ca atare?

Axioma oricărei administrări o constituie specializarea în domeniul în care activezi. Pe cînd reducerea numărului de ministere și departamente ca scop în sine este un lucru prost și contraproductiv.

Ca urmare a reformei, ministerelor, care și pînă la asta făceau cu greu față (iar mai concret, deloc nu făceau față), le-a fost pus în cîrcă un volum și mai mare de muncă. În plus, muncă ce nu corespunde specificului lor de activitate. Ceva mai «creativ» e imposibil să inventezi, nu-i așa?


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania