Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.01.2019:  TOTALURILE 2018: Iată-l — se tîrîie spre noi!
Anul acesta, în Moldova s-au activizat spiritele unioniste

Altfel nici nu putea să fie, doar anul acesta a fost sărbătorit centenarul «marii uniri», așa că toți cei care trudesc pe ogorul unionist intenționau să strîngă propria recoltă de dividende politice, de popularitate în toată România și, desigur, de hîrtiuțe gri-verzui cu chipul taților Americii...

Președintele de onoare al PUN — Partidul Unității Naționale — (pur și simplu președinte al acestuia se consideră Anatol Șalaru), ex-președintele României, Traian Băsescu, a declarat că va prezenta în Parlamentul român o declarație privind revizuirea frontierei cu Moldova. În Parlamentul moldovean, această declarație nu va fi prezentată, ca și cum noi nu avem nimic de a face cu ea. Băsescu intenționa să «taie» Republica Moldova pe linia Nistrului.

Sătenii, momiți cu ceva (sau intimidați) de puterea locală, au semnat și ei o «declarație de unire». Conducătorii de sate și comune care au desfășurat această acțiune, de fapt, nu sînt unioniști inveterați, care toți ca unul ar face parte din «traianistul» PUN. Majoritatea lor sînt «funcționari publici» promovați de PDM.

În luna martie, în capitală a avut loc marșul unioniștilor, consacrat centenarului ocupării Basarabiei de către România Regală (a nu se încurca cu «marea unire» — alipirea Transilvaniei și a Banatului în același an, 1918. Ocuparea Basarabiei nu e punctul și chiar nici principalul episod al «marii uniri»). La acest marș s-au adunat circa 7 mii de participanți, dintre care o mare parte erau «frați de peste Prut».

La începutul lui decembrie, la Chișinău a avut loc încă un marș cu același generic, care a întrunit nu mai mult de 300 de oameni. Și anume acest număr mic a scos în evidență nepopularitatea ideii unionismului în rîndurile cetățenilor simpli. Dar noi, cei care trăim în Moldova, avem o răbdare uimitoare. Noi sîntem capabili să-i tolerăm în jurul nostru chiar și pe cretinii incurabili.

Unionismul care bîntuie în structurile puterii este mult mai periculos decît cel din stradă. Și asta pentru că anume acesta duce la lichidarea statalității Republicii Moldova. Dușmanii statalității merg pe calea unei distrugeri treptate, dar sistematice a țării noastre și a poporului ei, la crearea unor mecanisme juridice și sociale sigure, prin care acest unionism tîrîtor să devină ireversibil.

Procesul se desfășoară într-o manieră pașnică și calmă, fiind dirijat de agenții de influență români, care sînt infiltrați în aparatul de stat al RM, prin unificarea rețelelor energetice și de transport, prin crearea unor unități militare mixte și prin eliberarea pașapoartelor române (cu jurămînt obligatoriu de credință dat Bucureștiului) cetățenilor moldoveni, prin ședințe comune ale guvernelor Moldovei și României.


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania