Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.01.2019:  TOTALURILE 2018: Revolta piticilor politici
În pînzele parlamentare din Moldova, Georgia și Ucraina, tot anul a bătut vîntul din Washington

În anul ce pleacă, 2018, acest vînt a mînat din urmă spre malurile chișinăuiene corabia naufragiată GUAM. Unde spicherii parlamentelor respective — Andrian Candu, Irakli Kobahidze și Andrei Parubii — au dus între ei o competiție acerbă la capitolul retorică antirusă în cadrul conferinței internaționale «Georgia, Moldova, Ucraina: Parteneriatul estic și problemele actuale ale securității».

Scopurile și obiectivele întîlnirii de la Chișinău au fost foarte precis caracterizate în ajunul desfășurării ei de către Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, al treilea președinte al țării, Vladimir Voronin: «Aceasta nu e altceva decît încă o zgomotoasă acțiune antirusă, organizată în preajma alegerilor prezidențiale din Federația Rusă».

Șefii legislativelor sau speriat unii pe alții cu «tancurile rusești» și cu «gerurile siberiene», în mod demonstrativ și-au reclamat, chipurile, necunoașterea limbii ruse, comunicînd exclusiv în limba engleză.

Piticii politici adunați în capitala Moldovei se înfoiau din toate puterile, încercînd să se prezinte ca niște figuri de importanța lui Churchill. Spre sfîrșitul acțiunii, spicherii celor trei țări au adoptat o declarație comună. În aceasta, ei își exprimă îngrijorarea în legătură cu aflarea pe teritoriul Moldovei a trupelor ruse, de ocupația rusă, precum și de alte forme de intervenție militară în diferite regiuni ale Georgiei și Ucrainei.

În respectivul document se mai vorbește despre sprijinul din afară al regimurilor separatiste, despre atacurile informaționale și discreditarea guvernelor care se pronunță pentru o integrare mai strînsă în UE și NATO.

Printre altele, am fi curioși să aflăm cine sprijină regimul separatist din Marea Britanie, care s-a pronunțat pentru dezintegrarea cu UE prin intermediul Brexit-ului?

Conferința interparlamentară care a avut loc la Chișinău a demonstrat în mod elocvent că Washingtonul a încetat să respecte regulile externe de bună-cuviință în comunicarea cu slugile sale. Mîngîindu-le urechile cu expresii de tipul «la nivel înalt», «provocările securității», «parteneriat», prin această manieră le înclină spre direcția de care este interesat el, fără a ascunde în mod deosebit faptul că, în caz de ceva, lor le este ales rolul doar de carne de tun.


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania