Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.03.2009:  Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, le-a felicitat pe toate femeile cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii – 8 Martie
Scumpele noastre Mame, Soţii, Fiice, Nepoţele,
E iarăşi primăvară, şi iarăşi marcăm frumoasa sărbătoare: Ziua Internaţională a Femeii – 8 Martie.
Practic, totul ce iubim şi ce preţuim, totul ce ne este scump şi sfînt este legat de numele Femeii. Şi, în primul rînd, însăşi viaţa. Or, datorită harului Dumneavoastră dumnezeiesc, noi venim pe această lume. Datorită dragostei Voastre, datorită răbdării şi grijii Voastre, noi devenim oameni. Datorită înţelepciunii Voastre, noi descoperim lumea. Pentru toate acestea ne închinăm Vouă şi Vă mulţumim din suflet.
Dragele noastre femei! De prea multe ori, frumoşii Dumneavoastră ochi sînt plini de tristeţe. De prea multe ori, necazurile şi poverile Vă apasă umerii firavi. De prea multe ori, anume noi, bărbaţii, sîntem vinovaţi că se întîmplă aşa. Şi pentru aceasta, aş vrea să Vă cer cele mai sincere scuze. Totodată, aş vrea să Vă exprim admiraţia noastră pentru faptul că în clipele grele, pline de nelinişte şi de încercări, Voi sînteţi în stare să daţi dovadă de o extraordinară putere sufletească care poate fi comparată doar cu puterea dragostei Voastre nemărginite.
Eu văd un sens superior în faptul că aşa noţiuni sacre pentru fiecare om cum sînt Credinţă, Speranţă, Dragoste, Patrie sînt de genul feminin. Altfel nici nu poate fi. Nu în zădar se obişnuieşte a compara Patria cu Mama. Nu degeaba ţara noastră, atît de mică, dar atît de frumoasă, Moldova noastră, poartă acest fermecător nume feminin. Astăzi, ţin să-mi exprim încă o dată dragostea pentru Moldova şi pentru minunatele ei femei.
Ştiu cît de importantă este pentru Voi stabilitatea: aveţi nevoie de ea pentru a Vă putea îndeplini misiunea supremă – a naşte copii. Ştiu cît de importantă este pentru Voi încrederea în ziua de mîine: ea Vă este necesară pentru a fi sigure că copiii Voştri îşi vor face studiile şi vor avea o slujbă bună. Ştiu cît de importantă este pentru Voi pacea: de ea aveţi nevoie pentru ca copiii Voştri să nu fie nevoiţi niciodată să pună mîna pe armă şi să-şi pună în pericol viaţa pe care le-aţi dăruit-o. Şi noi, bărbaţii, politicienii, sîntem datori să facem totul pentru ca aceste dorinţe arzătoare ale Dumneavoastră să se îndeplinească. Pentru ca în ţara noastră să fie întotdeauna pace, stabilitate, bunăstare.
Scumpele noastre! Se spune că vremurile s-au schimbat şi că în viaţa noastră rămîne tot mai puţin loc pentru romantism. Nu cred şi nici nu voi crede vreodată că lucrurile stau anume aşa. De aceea, în această zi de primăvară, doresc să Vă urez nişte lucruri simple, dar foarte importante: multă sănătate, dragoste şi devotament din partea tovarăşilor Voştri de viaţă, atenţie şi recunoştinţă din partea copiilor şi nepoţilor Voştri, cît mai multe prilejuri de a Vă mîndri cu noi, bărbaţii. Le meritaţi pe toate!

Felicitări cu prilejul sărbătorii!
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania