Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.03.2009:  PCRM este singurul partid din Moldova capabil să asigure pe deplin drepturile femeilor în societatea contemporană
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este singurul partid capabil să asigure respectarea deplină a drepturilor femeilor în societatea contemporană din Republica Moldova şi care întreprinde totul pentru atingerea acestui obiectiv. O declaraţie în acest sens a fost făcută de Vladimir Voronin, Preşedintele PCRM, în cadrul unui concert festiv organizat de Uniunea Femeilor din Moldova cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor 8 martie.

În toţi anii de independenţă a Republicii Moldova, femeile niciodată nu s-au bucurat de atîtea drepturi în sferele politică, economică şi socială de care s-au bucurat în ultimii 8 ani, - a menţionat Vladimir Voronin. Astăzi, elita politică din Republica Moldova este reprezentată de zeci de femei ocupînd cele mai înalte posturi de stat: prim-ministrul Zinaida Greceanîi, vicespicherul Maria Postoico, preşedintele fracţiunii majoritare a PCRM Eugenia Ostapciuc, precum şi cinci femei - miniştri, patru viceminiştri, patru ambasadori extraordniari şi plenipotenţiari ai Republicii Moldova peste hotare.

Liderul PCRM a asigurat că partidul de guvernămînt va asigura şi pe viitor respectarea drepturilor femeilor în toate domeniile ale vieţii şi activităţii. Vom promova în continuare o politică de edificare a unui stat social, fiecare membru al căruia să fie sigur de viitorul său prosper, a afirmat Voronin.

Liderul PCRM le-a felicitat pe femeile care fac parte din UFM, iar în persoana lor – toate femeile din Moldova, menţionînd rolul decisiv al femeii la toate etapele de dezvoltare a civilizaţiei. Vă mulţumesc pentru dăruirea de sine, pentru dragostea şi căldură pe care ne-o dăruiţi şi care ne ajută să depăşim orice dificultate, a mai spus Vladimir Voronin.

La finele anului trecut, Forumul Economic Mondial a plasat Republica Moldova printre liderii ţărilor lumii în ce priveşte egalitatea genurilor. În Raportul cu privire la indicile global al drepturilor între femei şi bărbaţi, ţara noastră s-a plasat pe locul 8 în Europa şi pe locul 20 – în lume, devansînd asemenea state precum sînt Germania, Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Spania, etc.

Ziua Internaţională a Femeilor 8 martie, în calitate de sărbătoare a proletariatului femeiesc, este consemnată la iniţiativa Klarei Zetkin – unul dintre întemeietorii mişcării comuniste germane şi internaţionale, activistă în promovarea drepturilor femeilor.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania