Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.02.2019:  Șeful diasporei moldovenești din Rusia:: Dodon a venit cu avionul Gazprom pentru a aduce 20 mln $
(Update) Carmena Lupei, persoana responsabilă la Președinție de comunicare și relații cu presa nu a răspuns la telefon, șeful statului ne-a respins apelul, iar consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi ne-a spus că nu poate comenta afirmațiile lui Kalinin, deoarece acest lucru nu intră în aria lui de responsabilitate.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova, Alexandr Kalinin a venit cu declarații șocante, scrie telegraph.md.

Acesta a declarat că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și partidul pe care îl susține, PSRM, sunt finanțați din bani externi și este nevoia ca aceștia să fie excluși din cursa electorală.

Se pare că nu ceața a fost de vină pentru faptul că șeful statului s-a reținut la Moscova. Dodon a venit cu avionul celor de la Gazprom pentru a nu fi depistați cei 20 de milioane de dolari primiți pentru finanțarea partidului pe care îl conduce de facto Dodon.

Kalinin susține că Igor Dodon a primit 20 de milioane de dolari din Rusia pentru organizarea cu succes a campaniei electorale din data de 24 februarie. Totodată, acesta a menționat că Igor Dodon și Zinaida Greceanîi vor împărți cea mai mare parte a sumei pentru că o campanie electorală în Republica Moldova costă mult mai ieftin decât cred forțele care finanțează PSRM-ul.

Președintele PRM afirmă că este nevoie de aplicarea aceleiași sancțiuni la adresa PSRM așa cum s-a întâmplat în anul 2014 la adresa Partidului Politic Patria, condus de Renato Usatîi, care a fost exclus cu 3 zile înainte de alegeri pe motiv că a fost finanțat din extern.

Kalinin spune că Procuratura Generală ar trebui să se autosesizeze după această conferință de presă și să viziteze sediul PSRM pentru a verifica finanțarea acestora.

Amintim că Igor Dodon a revenit la Chișinău de la ultima vizită din Rusia cu o aeronavă a companiei GazProm.


Sursă: deschide.md
0 
| încă
înapoi »