Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

24.02.2019:  Adresarea către popor a Președintelui Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, al treilea Președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin
Stimați alegători!

24 februarie — este unica zi în patru ani cînd puterea vă aparține. Alegerile din 24 februarie pot deveni un punct de cotitură în istoria Moldovei, sau pot înmormînta definitiv statul moldovenesc.


Totul depinde de dumneavoastră, de alegerea pe care o veți face.

Adică, cum veți vota, așa și veți trăi. Și acestea nu sînt simple cuvinte. Situația este anume așa.

Da! Guvernarea antipopulară a făcut totul pentru a vă sustrage atenția de la multiplele ei crime, pentru a vă dezorienta și pentru a vă împiedica să faceți o alegere conștientă. A fost modificat sistemul electoral, concomitent cu alegerile se va desfășura un referendum inutil. Dar eu sînt convins că ei nu vor reuși să vă confuze. Sînt convins că alegerea dumneavoastră va fi cîntărită și bine gîndită.

Din ziua trecerii PCRM în opoziție au trecut zece ani de zile. În toți acești ani, ați trăit din ce în ce mai rău. Oamenii nu mai sînt săraci, ci extrem de săraci. Oamenii fug în masă din țară. Sistemul protecției sociale a degradat dramatic. Economia și agricultura au fost distruse.

Vi s-au luat locurile de muncă și sursele de existență. De la voi, copiii și nepoții voștri se fură miliarde și nu doar. Legile practic nu mai funcționează. Judecătoriile condamnă nevinovații și justifică hoții și corupții. Moldova este gestionată de neprofesioniști pe care nu-i interesează soarta poporului și țării.

Țara este în prag de a-și pierde suveranitatea și independența. Putem oare noi, comuniștii și susţinătorii noștri să fim de acord cu acest lucru? Desigur că NU! Acest proces distructiv trebuie să fie oprit. Și cine dacă nu noi, comuniștii, împreună cu poporul, putem să facem acest lucru?

Amintiţi-vă! În 2001, situația era la fel de dramatică. Însă, după ce am obținut încrederea absolută a cetățenilor și după ce am creat o echipă din profesioniști, noi am reușit să stîrpim criminalitatea, să lichidăm majoritatea schemelor de corupție și, cel mai important — să întoarcem cetățenilor încrederea în faptul că guvernarea îi protejează și acționează în numele așteptărilor lor.

Timp de opt ani de zile, cît ne-am aflat la cîrma țării, noi cu dumneavoastră am reușit cel mai important lucru: să demonstrăm că Moldova se poate dezvolta ca stat independent și suveran. Pe 24 februarie aveți șansa să vă schimbați viața spre bine, să oferiți țării un nou curs de dezvoltare.

Anume PCRM este formațiunea acestei șanse.

Doar noi, comuniștii avem experiența făuririi, experiența construcției la nivel de stat, experiența dezvoltării economice și soluționarea complexă a problemelor sociale.

Noi am făcut, deja, acest lucru în perioada 2001–2009. Vom reuși să facem din nou.

Noi nu am furat miliarde și milioane. Noi nu avem cu ce plăti contra voturi, așa cum fac, astăzi, alte partide, care vin să vă cumpere cu pomeni, concerte și promisiuni irealizabile. Tot ceea ce putem noi să propunem este experiența noastră, profesionalismul, patriotismul, cumsecădenia și onestitatea noastră.

Noi avem un singur scop — de a proteja Moldova de distrugere și lichidare, iar poporul — de sărăcie și exodul din țară.

Țineți minte aceste lucruri atunci cînd luați buletinele de vot.

Iar înainte de a vota, amintiți-vă de perioada în care comuniștii erau la guvernare și faceți alegerea conștientă. Nu veți greși!

Votați Partidul Comuniștilor din Republica Moldova!
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania