Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.03.2019:  Iudele jură să nu se vîndă
35 de deputați aleși din partea PSRM s-au jurat să lucreze într-o echipă și să nu călătorească prin fracțiuni

În legătură cu acest fapt a fost semnată chiar și o declarație corespunzătoare, pe care a vociferat-o secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrîncea. În aceasta se menționează în mod special: «Noi, deputații din partea PSRM, promitem că vom lucra în noul Parlament numai în cadrul unei singure echipe unite a PSRM».

Mi-am adus aminte de serialul criminal «Brigada»: «Sîntem împreună din prima clasă». De altfel, Partidul Socialiștilor, la fel, este o brigadă a indivizilor consolidați din interese meschine. Deci, liber puteți pune în aplicare limbajul banditesc de rigoare. Înseamnă că această «declarație de independență» — este esența acestei scrieri.

Declarația este adresată electoratului credul. Personal pentru care s-a scris următoarele: «În cazul în care vom fi presați, preferăm să renunțăm la mandatele de deputat, decât să trădăm echipa PSRM și alegătorii noștri».

Vai, țineți-mă șapte! Socialiștii vor renunța la mandatele de deputat? Pentru nimic în lume! Ce înseamnă mandat? Este un permis tare hrănitor. Și dacă vor renunța la mandat, pe ce-și vor cumpăra lor și apropiaților lor mașini noi, pe ce-și vor construi palate, pe ce bani se vor distra la stațiunile de lux?

«Ei sînt asemenea copiilor care au primit jucăria demult rîvnită. Pentru ei mandatul de deputat este un sens al vieții», a spus cel care ocupă fotoliul de președinte, Igor Dodon despre cei din ACUM. Dar înșiși socialiștii și liderul lor — sînt reflecția în oglindă a deputaților ACUM. Așa că el a spus asta despre ai săi.

Declarația «socialiștilor» de a lucra într-o singură echipă și a nu fugi care încotro asemenea taracanilor, este cinică și mincinoasă — la fel de cinici și mincinoși ca cei care au semnat-o. Și este scontată pentru sclerotici. Or, poate doar scleroticii nu țin minte de unde s-au pomenit în PSRM toți acești semnatari. Sînt trădătorii, transfugii și iudele, foști deținători ai carnetelor de membru a Partidului Comuniștilor. Au fugit la Dodon scontînd pe o creștere rapidă în carieră și, respectiv, creșterea rapidă a veniturilor. Și dacă oricare din ei va fi ademenit cu o grămadă de hîrtii cu portretul președintelui de peste ocean, această «scrisoare de independență» va putea fi utilizată conform destinației în toaleta publică. De altfel, acest lucru poate fi făcut chiar acum — nicio diferență. Președintele formal al PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că la ora actuală PSRM nu poartă negocieri nici cu un partid, iar discuțiile despre posibilele coaliții între PSRM și alte formațiuni sînt doar presupuneri.

Ei bine, asta e doar «la ora actuală». Îmi aduc aminte, în 2012, Zinaida Greceanîi, de asemenea, nu purta niciun fel de negocieri, dar s-a făcut deputat independent după ce a trădat PCRM. Apoi... și împreună cu Dodon și Veronica Abramciuc sa regăsit în «comisia de primire». Această comisie organiza pentru Nicolae Timofti «testul la statalitate». Și el a trecut testarea. După casă. Taxa — o geantă în carouri. (Cum au împărțit între ei conținutul — nu se știe, dar se spune că Dodon le-a tras rău pe sfoară pe cele două aliate).

Acest lucru a permis regimului antipopular din Moldova să se mențină la guvernare, deși, mai avea doar un pas pînă la moartea politică — Chișinăul fierbea în tot felul de mitinguri, oamenii erau gata la acțiune. Cu toate acestea, în declarația cu pricina, semnătura lui Greceanîi este prima. Restul semnatarilor, tot felul de vanea-megafoni, bătrînci, țîrdi, dolinți — nu sînt cu nimic mai buni. În ciuda promisiunilor electorale de factura anului 2014, ei nu au făcut nimic pentru că nici nu știu să facă ceva și nici nu pricep nicio iotă din ceea ce li se atribuie. Arta lor preferată — cîntarea plîngerilor. Plîngerile dansatorilor inapți cu privire la «insuficiența de competențe».

În schimb, le-au fost suficiente competențele pentru susținerea totală a proiectelor antipopulare inițiate de Plahotniuc și PDM. Printre care: introducerea sistemului electoral mixt, punerea miliardului furat pe umerii cetățenilor, amnistia capitalului, vinderea ciornoziomurilor moldovenești străinilor și multe altele. Vreți credeți, vreți — nu, dar se crează impresia că această declarație a fost semnată cu un singur scop: a-și bate un preț de piață mai mare în fața Păpușarului și a-l determina să se buzunărească la maxim.

Da, cum rămîne cu șeful sectei lor al martorilor primirii genții în carouri, «președintele ales de tot poporul»? Se pare că Igor Dodon nu este de acord cu această declarație și-și blagoslovește aliații la trădare. El nu a exclus trecerea deputaților din fracțiunea PSRM la Partidul Democrat, declarînd că «timpul va arăta». Fiți de acord, asta nu înseamnă nimic altceva decît un ghid de acțiune.

De altfel, acum, Dodon nu prea este deranjat de soarta PSRM și deputaților săi. El are grijile sale, personale — legate de propria bunăstare. Potrivit surselor apropiate anturajului lui Putin, Dodon nu a mers la Moscova pentru a se odihni de alegerile în care el nu a participat, ci pentru a primi «pistonul».

Nenii serioși de la Kremlin l-au dat la socoteală pe Dodon. Chipurile, ne-ai promis majoritate parlamentară după alegeri, noi, în schimb, ți-am permis să vii la forumul EurAsEC, te-am fotografiat alături de Vladimir Vladimirovici Putin, te-am plimbat cu avionul «Gazprom»-ului, iar tu, pușlama, cum procedezi? Tot acu te privăm de natura «pro-rusă»!

Dodon tace. Da ce mai poți spune? Nu trebuie să ajute la implementarea sistemului electoral mixt. Și încă așa de zelos. Mai știi, poate scăpau...

Ivan Lecarev


comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania