Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.03.2019:  Alegerile au demonstrat: Moldova este un stat capturat
Actualul Parlament este nelegitim, avîndu-i în componența sa pe cei care au prădat poporul Moldovei zece ani de-a rîndul

Sîmbăta și duminica trecută, la comitetele raionale ale PCRM de la Ocnița și Edineț au avut loc plenare la care comuniștii au făcut totalurile activității lor în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie. La lucrările plenarei a participat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Comuniștii de la Ocnița:

«Să ne strîngem rînduriule și să ne pregătim de alegerile locale»

La plenara comitetului raional Ocnița al partidului au fost prezenți majoritatea membrilor comitetului raional. La plenară au venit și comuniști de rînd din organizațiile primare de partid din întreg raionul Ocnița. Sala a fost plină. În agenda zilei principala chestiune a fost facerea totalurilor muncii depuse de comuniști la alegerile parlamentare — atît pe lista de partid, cît și ăn circumscripțiile uninominale.

Vladimir Voronin era așteptat la Ocnița cu nerăbdare. Comuniștii doreau să afle direct de la dumnealui ce planifică să întreprindă mai departe Comitetul Central, ținînd cont de rezultatele obținute la recentele alegeri. Mai ales că răuvoitorii au început să împrăștie în societate diferite zvonuri, chipurile, PCRM n-a nimerit în Parlament, iar asta înseamnă că partidul moare.

Răspuns pentru toți cei «interesați»: PCRM e în viață. Mai mult decît atît, partidul activează și schițează planuri pentru viitor. Acest fapt l-a confirmat în tot sensul cuvîntului și plenara de la Ocnița. Nici un fel de apatie, nici un fel de panică, doar un spirit combativ. Înșiși comuniștii au declarat deschis pe parcursul plenarei că, în cadrul unui partid extraparlamentar, comuniștii nu au mai puțin de lucru. Dimpotrivă, actualul statut e un bun motiv pentru a forma grupuri de lucru și a începe imediat pregătirea pentru apropiatele alegeri în organele puterii locale. Asta nu e posibil fără a chibzui mai întîi asupra greșelilor comise, și despre acest fapt comuniștii de la Ocnița au vorbit la fel de deschis și cu neindiferență.

Prim-secretarul CR Ocnița al PCRM, Andrei Țopa, a prezentat un raport serios despre munca efectuată de comuniști în perioada campaniei electorale. În particular, comuniștii au subliniat că repartizarea pe circumscripții a secțiilor de votare impusă de cei de la putere i-a pus în încurcătură pe alegători. Au fost unite într-o singură circumscripție localități întregi, așa încît alegătorii nu cunoșteau nimic despre candidații care au fost înaintați în circumscripțiile lor.

După cum a menționat în discursul său liderul PCRM, Vladimir Voronin, acest sistem electoral mixt, la fel ca și principiul împărțirii în circumscripții uninominale, a fost implementat și realizat în practică în mod intenționat, pentru a-i zăpăci și a-i dezorienta pe alegători.

Pe lîngă asta, sînt multe întrebări și în ceea ce privește calitatea întocmirii listelor de alegători, în care au fost incluși pînă și minori, ba chiar și mulți dintre cei care ori au decedat, ori trăiesc la o cu totul altă adresă decît cea indicată în liste. Din cei care au controlat procesul alegerii organelor, nimeni n-a atras atenția la aceste încălcări. Misiunea de a preveni comiterea încălcărilor se află, în primul rînd, în competența CEC, însă chiar și mulți dintre observatorii internaționali, ca și cum ar fi fost năuciți de cineva, au recunoscut recentele alegeri ca fiind «democratice» și «desfășurate fără încălcări grosolane». Ar mai fi de spus că alegerile în Parlament au decurs cu o prezență scăzută record a alegătorilor la urna de vot.

Dar o adevărată bombă informațională și o confirmare a faptului că la alegerile parlamentare s-au făcut falsificări în masă a devenit aducerea la cunoștință publică a numărului de buletine electorale recunoscute ca nevalabile — în jurul la 400 de mii. Așa ceva nu s-a întîmplat niciodată în istoria modernă a Moldovei. Și CEC nici pînă acum n-a prezentat careva explicații inteligibile în legătură cu asta. Din aceste 400 mii de buletine, 300 de mii țineau de listele de partid, iar 100 de mii — de candidații din circumscripțiile uninominale.

În opinia lui Vladimir Voronin, aceste alegeri au confirmat în totalitate justețea constatării cu privire la statul nostru capturat. Și actualul așa-numit organ reprezentativ — Parlamentul — nu poate fi numit altfel decît unul nelegitim. În organul legislativ de nouă legislatură se află toți cei care pe parcursul ultimilor zece ani au jefuit Moldova și poporul ei.

Guvernarea a mers pînă la intimidarea și mituirea alegătorilor — ei plăteau pentru fiecare vot, fără nici măcar a se ascunde, chiar la intrarea în secția de votare.

«Iar cei care au ajuns în Parlament datorită înșelăciunii și falsificărilor acum nu se pot înțelege între dînșii. Se face un negoț deschis pentru locuri în guvern, pentru împărțirea sferelor de influență. Ceea ce e o mare rușine. Lucrurile stînd astfel, nici nu poate fi vorba despre o dezvoltare democrată și civilizată a țării noastre. Nu-i exclus că toate aceste obrăznicii vor conduce la alegeri anticipate. Dar, așa sau altfel, sarcina noastră e să ne strîngem rînduriule și să muncim în continuare. Totul se cumpără și se vinde. Forța noastră se află în mîinile noastre, în echipa noastră și în ideologia la care se aliniază întreaga activitate a PCRM. Ideea echității sociale este imposibil să fie nimicită. Așa că dreptatea e de partea noastră», a declarat Vladimir Voronin.Sursă: comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania