Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.03.2019:  Comuniștii de la Edineț: «Să rezistăm, să ne unim într-o echipă unitară și să pornim la luptă»
Plenara comitetului raional Edineț al PCRM de asemenea s-a desfășurat cu o prezență înaltă a comuniștilor. Despre calitatea muncii efectuate în timpul alegerilor trecute comuniștii au vorbit în mod deschis. La lucrările plenarei a participat liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a dat răspunsuri la toate întrebările ce i-au fost adresate, a caracterizat actuala situație politică din țară, care, reieșind din rezultatele alegerilor în Parlament, cu regret, nu s-a îmbunătățit. Dimpotrivă, viitorul Moldovei rămîne în zona de risc. Doar astăzi organul legislativ s-a transformat într-o piață unde în mod deschis se vînd mandatele de deputat, unde se face comerț cu funcțiile sus-puse din structurile de stat. Și la toate acestea este imposibil să privești fără amărăciune și părere de rău.

Potrivit spuselor lui Vladimir Voronin, în rezultatul alegerilor parlamentare recente a pierdut întregul popor al Moldovei. Pe de o parte, alegătorii, cum se spune, au votat cu picioarele, adică n-au mers la alegeri, pe de alta — au votat pentru 100-200 de lei. Ceea ce vorbește despre faptul că poporul a fost adus la o sărăcie extremă. Dacă e să comparăm situația din Moldova de la hotarul anilor 2000 cu cea de acum, putem afirma că starea de lucruri de astăzi este cu mult mai rea.

«Prin metoda de teroare, actuala putere i-a înfricoșat pe toți primarii, i-au intimidat pe toți președinții de raioane, înaintîndu-le ultimatumul că, în cazul în care ei nu vor executa ceea ce li se spune și nu vor cîștiga alegerile, vor fi destituiți din funcție. Și acum se întîmplă anume așa. A fost scos din funcție președintele raionului Ialoveni. La fel s-a procedat și cu președinții de la Criuleni și de la Ștefan-Vodă. Pentru reprezentanții puterii, a pierde alegerile însemna că-și vor pierde libertatea. Însemna că vor fi băgați la închisoare și că vor trebui să răspundă pentru miliardul furat. Și nu numai pentru miliard, ci și pentru tot ceea ce au făptuit în ultimii zece ani de guvernare», a subliniat Vladimir Voronin.

De aceea principalul factor în procesul de pregătire a alegerilor a fost falsificarea. Puterea a modificat legislația electorală după placul său, pentru a-și satisface propriile interese.

La rîndul său, în raportul cu privire la activitatea efectuată în perioada campaniei electorale prezentat de Larisa Zimina, prim-secretar al comitetului raional Edineț al partidului, ea a menționat că pregătirile de alegeri au început la termenul cuvenit cu formarea staff-ului raional și a grupurilor mobile de agitatori. Desigur, comuniștii nu pot să nu aibă regrete în legătură cu rezultatele obținute în raion. Pe de altă parte, este evident faptul că actuala campanie electorală a fost falsificată masiv. La Edineț — de altfel, ca și în toate celelalte raioane ale Moldovei — cei care au trecut în actuala legislatură a Parlamentului s-au ocupat de șantajarea și coruperea alegătorilor. Partidul Democrat a folosit în toată forța resursa administrativă.

În luarea sa de cuvînt, tovarășul Zui, care la Edineț a avut și calitatea de candidat din partea PCRM în circumscripția uninominală, a subliniat că la viitoarele alegeri în organele puterii locale comuniștii trebuie să le dea o luptă serioasă altor partide politice. De această luptă trebuie să ne pregătim de acum azi.

În cadrul plenarei a fost abordată și problema privind metodele de muncă în mijlocul alegătorilor, s-a mai vorbit despre necesitatea de a soluționa chestiunile organizatorice principiale. Dar, în ansamblu, PCRM are în față sarcina de a nu-și ceda poziția, de a rezista în fața presiunilor neîncetate asupra comuniștilor, de a-și uni rîndurile și a merge la luptă într-o echipă unitară.

În aceste zile, comitetele raionale ale Partidului Comuniștilor organizează acțiuni consacrate eliberării Moldovei de ocupanții germano-fasciști și români. Astfel, la 23 martie s-au împlinit 74 de ani de la încheierea operației militare de ofensivă de mari proporții prin care au fost eliberate localitățile care fac parte din raionul Ocnița. Cu ocazia acestei aniversări, comuniștii de la CR Ocnița al PCRM au depus flori la memorialul înălțat în acest oraș în memoria celor căzuți în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În raionul Edineț de asemenea au fost organizate acțiuni comemorative în cinstea eroilor care și-au jertfit viețile în acel îngrozitor război și datorită eroismului cărora pe pămîntul moldav a venit pacea.Sursă: comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania