Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.04.2019:  Cu fundul pe două scaune?
Andrei Năstase vrea să lupte, din nou, pentru fotoliul de primar general al capitalei

Locuitorii Moldovei nu au nicio șansă se li se facă dor de spectacolele circului electoral. Deja la vară, vom avea alegeri locale, inclusiv în Chișinău. Cel mai rău este faptul că pe arenă vor ieși aceiași clovni care au plictisit la greu mult onoratul public. În acest caz, publicul este în drept să-și facă nu doar rezerve de pop corn, dar și de roșii stricate.

Liderul nu doar a partidului, dar și al fracțiunii parlamentare «DA», Andrei Năstase, intenționează să-și «restituie mandatul legal» în cadrul alegerilor locale, care i-a fost retras ilegal în iunie anul trecut și să «justifice încrederea oamenilor».

Așa precum știm cu toții, ambițiile lui Victor Țopa nu au limite. Doar că nu este clar ce-i este mai scump — Parlamentul de acolo sau noi de aici. Ori, din perspectiva iubirii incomensurabile pentru putere, intenționează să se așeze în două fotolii odată?
Totodată, după victoria sa din 2018, Năstase a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că de facto el nu a visat să cutreiere subsolurile blocurilor locative, să repare străzi și să măture trotuare. Nu pentru asta și-a dorit victorie. Iar această victorie, chipurile, a pus bazele alianței pro-europene în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare, în cadrul cărora «noi cu toții suntem obligați să depunem toate eforturile și să eliberăm țara din captivitate». Posibil, Andrei Năstase a conștientizat că din el nu va ieși un «Andrei eliberatorul», iar în următorii patru ani Moldova așa și va continua să fie un stat capturat și a preferat pițigoiul gras în locul cocostîrcului slab.

Pentru că Chișinăul este o bucată apetisantă care nu a fost hoțită pînă la capăt de foștii primari. În afară de asta, funcția de primar general este o resursă administrativă considerabilă, capabilă să fortifice partidul ce controlează această funcție. Și chiar dacă Năstase afirmă că «în cadrul alegerilor locale vom merge, din nou, în blocul unic ACUM», noi cu dumneavoastră știm foarte bine cît costă prietenia dintre Năstase și Sandu.

De altfel, Năstase se poate încorda la infinit, însă mă tem că situația legată de viitoarele alegeri în capitală va aminti despre Roma în perioada declinului. Atunci cînd fotoliul de imperator al Romei putea reveni oricui care avea bani. În timpurile noastre, foarte mulți bani are Păpușarul. Căruia, la drept vorbind, îi este în cot de cina va deveni primar. Pentru că acel primar general, oricum, va sta în poziția de drept și va fi pus în slujba intereselor lui Plahotniuc.


DMITRI CRÎMOV

COMUNIST.MD
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania