Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

08.07.2009:  Sofer sirb de TIR devenit, peste noapte, expert european importator de revolutii
Oricit de mult ar incerca Opozitia din R. Moldova sau alti emisari externi sa nege faptul ca pe 7 aprilie n-ar fi fost vorba de o tentativa de o lovitura de stat, probele si faptele concrete ii contrazic. Politologii onesti, straini sau autohtoni, si agentii citorva servicii straine de spionaj stiu foarte bine ca pe 7 aprilie s-a incercat rasturnarea prin forta a regimului constitutional legal al R. Moldova. Debutul tentativei de lovitura de stat s-a dorit a fi pe data de 27 martie, iar in aceasta capcana au cazut, absolut amatoricesc, si structuri ale serviciilor secrete romane, dar si citiva asa-zisi strategi politologi si sociologi din Romania. Mai multe analize si sinteze ale acestora din urma au convins citeva puncte de comanda romanesti din sfera politica, mediatica si ale serviciilor secrete ca pot schimba prin forta ordinea constitutionala din aceasta tara. Fireste ca acest lucru trebuia legitimat „democratic si revolutionar” sub paravanul „revoltei tinerilor” – un scenariu asemanator celui din Romania anilor 1989. Unde s-a gresit? In cazul dat am in vedere implicarea Romaniei, nu ca tara sau la nivel oficial, pentru ca n-ar fi fost posibil, ci la comandamentul unor structuri secrete.

Neinvatarea de minte

Putinii politicieni romani care au fost initiati in ce ar fi trebuit si s-a dorit sa se intimple in Moldova pe 27 martie si pe 7 aprilie, precum si serviciile secrete au plecat de la convingerea ca rapoartele care le-au fost intocmite ar putea reflecta cu fidelitate adevarata stare de lucruri din R. Moldova. Aceasta tara, R. Moldova, unica in felul ei, dar nicidecum in sens negativ, nu poate fi cunoscuta in profunzimea specificului ei de un strain care doar face vizite sporadice aici, fie si cu stationari de circa un an. Dar nici din auzite, din povestirile emotionale sau partizanale ale unor moldoveni! Agentii romani, dar si cei straini, asa cum veti vedea mai departe, au fost convinsi ca poseda in totalitate dosarul R. Moldova – traditiile confesionale, psihologia maselor pe criterii de virsta, sex si profesionale, traditionalismul socio-cultural polietnic, modul colectiv de raportare a nivelului de trai, a necesitatilor imediate la oferta partidelor politice, autoidentificarea etnica nationala intima, constienta etc. Am putea spune ca anumite grupari speciale romanesti si din alte tari au fost la fel de ignorante cu privire la adevarata stare de lucruri de aici la fel cum au fost serviciile secrete americane cind a fost vorba de Coreea, Cambogia, Vietnam, Irak etc., incepind cu anii 1947-1948 si continuind cu invadarea Irakului, in speta CIA.

Cine nu a putut fi inselat?

Esecul popularii programate R. Moldova cu „turisti” romani pe data de 27 martie, fara avizul autoritatilor de la Bucuresti, dar despre ale caror intentii nu aveau cum sa nu fie informate, s-a datorat vigilentei legitime ale structurilor abilitate ale R. Moldova. A urmat, previzibil, in ziua de 5 aprilie, de fapt seara, cind, dupa ce era clar ca Partidul Comunistilor cistigase detasat alegerile, Vladimir Filat a aruncat primul manusa provocarilor a ceea ce urma sa se intimple pe data de 7. Este clar pentru toata lumea ca stia! Si Dorin Chirtoaca! Cine a urmarit cu atentie toate filmarile din ziua de 7 aprilie si le-a vazut chipurile politicienilor Filat, Chirtoaca, Ghimpu, Urechean, Chiril Lucinschi, Calin Vieru sau Alexandu Tanase realizeaza ca devastarea si incendierea celor doua institutii au fost programate, au fost stiute. Circul mediatic de pe canalele romanesti din ziua de 7 a fost o reeditare palida a „revolutiei in direct” de la televiziunea romana din decembrie 1989. TVM a luat o decizie inspirata atunci cind nu a transmis actele de vandalism din seara de 7 aprilie. In caz contrar, ar fi contribuit culpabil la isterizarea in masa a populatiei neinformate, putind provoca exact ceea ce si asteptau organizatorii acestei debandade – practic un razboi civil. Pe fondul acestui haos, cei mai multi oameni ar fi fost tentati sa-si apere voturile si alesii, iar majoritatea populatiei, asa cum se tot intimpla de 12 ani, a votat pentru comunisti.

Esecul tentativei de rasturnare a ordinii constitutionale din 7 aprilie se datoreaza, iar asta in primul rind, faptului ca presedintele Vladimir Voronin nu a putut fi inselat, nu a putut fi atras in capcana intinsa, asa s-a crezut, foarte abil. Presedintele, pur si simplu, nu a raspuns provocarilor si nu a decis desfasurarea ampla de forte de ordine. Pe de alta parte, dindu-se, firesc, crezare initiatorilor demonstratiilor, nimeni nu se putea astepta cu adevarat ca acestea sa degenereze asa cum s-a si intimplat. Presa aservita intereselor obscure ale celor trei partide liberale aminteste cu o rautate absolut nejustificata doar de gradul militar al presedintelui Vladimir Voronin, ignorind cu buna stiinta faptul ca domnia sa are o veche experienta in relatiile si lucrul cu colective intregi de oameni. Despre aceasta experienta, in termeni absolut pozitivi, mi-au vorbit numerosi oameni care actualmente ii sunt adversari politici, dar care nu sunt atit de rau voitori incit sa nu-i recunoasca meritele reale pe care le are. Presedintele cunoaste psihologia maselor, iar aceasta cunoastere, fiind ingemanata si cu rigoarea strategului militar, au dus la decizia echilibrata de a nu raspunde provocarilor Opozitiei din 7 aprilie. Un alt politician care nu a cazut in capcana provocarilor, dar care nu a putut evita sa nu devina victima, este Iurie Rosca.

Necunoscutul Iurie Rosca

Din intreaga hoarda de politicieni din Opozitie sau care au fost la Putere pina in 2001 si s-au tot tolanit pe scena politica a acestei tari in ultimii 20 de ani, Iurie Rosca este singurul politician veritabil, credibil si demn sa reprezinte aceasta tara la cele mai inalte foruri internationale. Afirm acest lucru din observatiile facute obiectiv, din afara, pentru ca nu l-am intilnit niciodata personal. In timp ce absolut toti ceilalti politicieni isi numara pe degete cuvintele cu care sunt capabili sa-si tina un amarit de discurs politic, Iurie Rosca s-a inarmat cu studii politologice, sociologice sau filosofice, care sunt absolut indispensabile unui politician modern si nu doar european! Trebuie sa ai un umor macabru ca sa-i numesti politicieni pe insi ca Ghimpu, Urechean sau Filat atunci cind ai indrazni sa-i compari cu un politician european de tipul lui Rosca! Cu Iurie Rosca au vorbit politicienii occidentali de prim rang atunci cind s-a pus problema oportunitatii alegerii presedintelui Voronin, nu cu imitatori politici de tipul lui Ghimpu, Urechean sau Filat! In timp ce toti politicienii din Opozitie opereaza cu aceleasi lozinci rasuflate de acum 20 de ani, Rosca a stiut sa se integreze prezentului pentru viitorul politic al tarii sale. Iurie Rosca este singurul politician din Opozitie care nu a cazut in capcana din 7 aprilie. Intuind intentiile organizatorilor din umbra, acesta a luat pozitie transanta si a condamnat vandalismul. Pe 7 aprilie s-a demonstrat ca vremea grevelor si rebeliunilor a trecut. Ideea de miting sau de greva a fost epuizata la timpul ei de Rosca. Europa de astazi invita la dialog, la negocieri, nu la turbulente revolutionare care au incremenit in anii 1989.

Spalarea creierelor si dezinformari grosolane

Se tot vehiculeaza in ultimul timp falsa informatie ca Vladimir Turcanu i-ar fi stimulat pe protestatari sa arboreze cele doua drapele, ale UE si Romaniei, pe cele doua institutii ale statului. Nimic mai fals! Am vizionat cele citeva clipe de filmare in care dumnealui vorbeste pasnic, aparindu-se, cu acei indivizi predispusi la orice, intrindu-le in voie si spunindu-le ceea ce acestia si asteptau, dar era vorba doar de steagul UE, nu al Romaniei. Cine nu a luat parte la conflicte majore, de tip revolutionar, nu are de unde sa stie care este mentalitatea maselor in astfel de situatii majore. Am trecut prin asa ceva si stiu ce spun! Vladimir Turcanu, sa nu uitam, a fost ministru de Interne si diplomat. Dumnealui a apreciat obiectiv situatia de criza si a dat dovada de un tact formidabil. A intuit ce doresc brutele protestatare si le-a facut pe plac. Cel mai mic semn de impotrivire, de dezaprobare fatisa l-ar fi condamnat la linsaj. Opozitia continua sa spele creierii populatiei cu acest filmulet nerelvant, iar presa romana, fara sa ne mai miram de asta data, l-a preluat si difuzat ca cine stie ce fapt senzational.

Euro-sirbul care mineaza terenuri

In derularea evenimentelor care trebuiau sa aiba loc pe data de 27 martie si in cele deja savirsite pe 7 aprilie au mai fost implicate si alte forte straine. In cele ce urmeaza voi oferi cititorilor citeva informatii extrem de pretioase si documentate publicate pe blogul unui domn numit Tamas. Astfel, in vederea reusitei tentativei de rasturnare a ordinii constitutionale din R. Moldova au fost aruncate resurse serioase: experti trecuti prin experientele Georgiei, Ucrainei, Kazahstanului, Iraqului etc. Un caz: cetateanul Serbiei, Radivoje Grujic, a intrat in Republica Moldova in repetate rinduri, dar merita atentie vizitele intreprinse in perioada 03.09.2007 – 25.04.2008, cind, pentru prima data, ne-a vizitat tara in calitate de sofer de TIR. Viza de intrare in Moldova i-a fost eliberata pentru perioada 03.03.2008 – 02.05.2008 de catre Oficiul Consular al Republicii Moldova in Ucraina, abia dupa sosirea strainului pe teritoriul tarii noastre. Sirbul a obtinut viza de intrare pe teritoriul R.M. la Kiev, prezentindu-se in calitate de sofer de TIR. Apoi, acesta s-a adresat angajatului Oficiului Consiliului Europei, Roni Pateze, in scopul legalizarii sederii sale pe teritoriul R.M. sub reprezenjtarea acestei organizatii. Astfel, Oficiul Consiliului Europei de la Chisinau a solicitat pentru cetateanul sirb, Radivoje Grujic eliberarea vizei de serviciu cu nr. 0062312. Acesta, paradoxal, peste noapte, a devenit din sofer de TIR angajat al Consiliului Europei. Dupa reluarea unor finantari masive a anumitor organizatii neguvernamentale, conducatorii acestora au demarat oferirea de servicii unor experti versati, activitatea carora a constituit o veriga hotaritoare in evoluarea evenimentelor de dupa 05.04.2009. Intru realizarea scopului propus, au fost selectati si pregatiti experti politici. Pentru R.M. au fost desemnati sirbii Radivoje Grujic si Danko Cocic, care anterior acumulasera o experienta bogata in regiunile de deflagratie si au fost antrenati pentru a pregati experti nationali in Moldova. Evenimentele din 27.03.2009 au fost anticipate de plecarea la Kiev a lui Grujic, specialist versat in dirijarea actiunilor liderilor politici. In acest sens, se cunosc contactele frecvente ale acestuia cu liderii Opozitiei de la Chisinau in plina campanie electorala. Ulterior, sirbul a activat in cadrul proiectului „Alegeri libere si corecte”, fiind strict responsabil de monitorizarea procesului de observare. Trezeste suspiciune activitatea de colaborare a acestuia cu conationalul sau Danko Cocic, inca un expert cu statut de cirtita, prezent si el pe scarile Presedintiei RM in toiul evenimentelor din 07.04.2009.

Existind anumite informatii privind antrenarea observatorilor din Ucraina in procesul de observare si depistare a fraudelor electorale, devine clara recenta deplasare a lui Grujic la Kiev, acesta putindu-se implica si in procesul de instruire a unor observatori/experti ucraineni. Dar nu ne propunem sa discutam despre amestecul unor straini in treburile interne ale prietenilor nostri din Ucraina. In cazul nostru se contureaza ipoteza ca nu ni se impune doar un razboi intern, civil, dar si extern. Prima a fost Romania. Acum se pare ca au de gind sa ne constringa ca intr-o menghina si sa ne declare certati cu toata lumea. Potrivit unor informatii specifice, se pare ca acesti straini au „centrala” la Kiev, locul de unde este dirijata activitatea tuturor structurilor afiliate (nonguvernamentale, cica!) din R. Moldova, Ucraina si Belarus. Pe de alta parte, este bine stiut faptul ca prietenii nostri ucraineni se confrunta, asemenea noua, cu numerosi inamici externi specialisti in destabilizari socio-politice. Privitor la Grujic, este clar ca acesta reprezinta o piesa importanta, tutelata de catre serviciile secrete straine, specializata anume in tehnologiile scrutinelor parlamentare, iar prezenta sa in RM ar putea da de gindit daca tinem seama de faptul ca suntem in plina campanie electorala pentru alegerile din 29.07.2009. Expertul este insistent si are capacitatea de a implica demnitari din inalte institutii europene. Se lucreaza in stil clasic: servicii secrete, Opozitie (cam parsiva, dar, ma rog, Opozitie!), un canal, doua de televiziune, posturi de radio, portaluri de stiri, ziare pretins independente, filme mincinoase etc. Opozitia trece printr-o mare criza de oameni printre politicieni. (Va urma)


www. moldova-suverana.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania