Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

22.04.2019:  Mărul nu poate fi tovarășul căpșunii?
«Pro-rusului» Igor Dodon îi displac posturile rusești de televiziune

Era și de așteptat: cui să-i placă dacă este criticat? Iar egocentrismul exagerat al «alesului de tot poporul», în general, respinge critica ca pe un obiect străin ce invadează tot organismul.

Dodon a declarat că nu ia în serios comentariile presei ruse, recomandîndu-le și cetățenilor să nu le dea prea mare importanță. Pentru că el este «al tuturor», se bucură de mare rating și prietenește cu Kirkorov, de aceea este mai presus de orice critică. Evident, este vorba despre emisiunea «Vesti nedeli» de la postul TV «Rossia 1» și moderatorului acesteia — Dmitri Kiseliov, care a remarcat alegoric că «mărul otrăvit» în figura oligarhului Vladimir Plahotniuc «s-a rostogolit, acum, la Dodon» și a remarcat pentru ultimul că «reputația se pierde o singură dată».

Însuși Igor Nicolaevici afirmă că habar nu are și nici nu-l interesează poziția dură a Rusiei față de majoritatea parlamentară pe care încearcă să o formeze partidele moldovenești.

Iată la acest capitol pretinsul președinte inventează. Imediat după data de 24 februarie s-a grăbit la Moscova. Chipurile, să se odihnească de alegerile parlamentare (la care el nu a participat). Cu toate acestea, sursele bine informate afirmă că Dodon a fost chemat la Kremlin de figuri serioase și a fost muștruluit îndelung pentru eșecul PSRM în alegeri în locul triumfului promis de Dodon. Deja de pe atunci el a fost avertizat despre imposibilitatea formării coaliției cu Plahotniuc pe numele căruia, în Rusia, a fost intentat un dosar penal.

Zilele trecute, Dodon a efectuat a doua vizită neanunțată (dar despre care s-a aflat totuși) în aceeași direcție. Și, judecînd după toate, a cerut, din nou, binecuvîntare pentru nunta politică cu Păpușarul. Și, din nou, așa cum comunică sursele anonime, i s-a explicat că acest personaj rămîne pentru Rusia un «proxenet» și o persoană neprietenoasă. Insistența lui Dodon poate avea o singură explicație — liderul Partidului Democrat deține material compromițător serios împotriva «președintelui tuturor», iar ultimul nu mai poate de frica publicării informației. De aceea el încearcă din răsputeri să convingă Moscova pentru o alianță cu democrații.

Revenind din Moscova, Dodon a declarat, într-o formă severă și necaracteristică lui, că, de acum încolo, socialiștii examinează posibilitatea formării unei coaliții doar cu blocul ACUM. În caz contrar, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

De altfel, jocul nu s-a încheiat încă. Or, la Moscova s-ar mai putea schimba ceva. Nu există certitudinea că toate grupurile politice cu influență din Rusia au ajuns la un consens absolut pe marginea situației din Moldova.

Ivan Lecarev
comunist.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania