Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

24.08.2019:  Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
Похожее изображение


Cu privire la aniversarea a 75-ea a eliberării Moldovei de sub ocupanții fasciști germano-români

În ajunul măreței zile a împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de ocupanții germano-români, una după alta sunt făcute publice declarații provocatoare și luate decizii care îi dezbină pe cetățenii țării.

Spre marele nostru regret, aceste lucruri le fac cei care, în conformitate cu statutul și obligațiile de funcție, au datoria de a contribui la consolidarea societății.

De exemplu, Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, a declarat că la 23 august, deci, cu o zi înainte de Ziua Eliberării, în Moldova va fi marcată „Ziua memoriei jertfelor stalinismului și nazismului”.

Maia Sandu se referă la decizia adoptată în anul 2009 de către Parlamentul European. Dar, procedînd astfel, Maia Sandu în mod conștient manifestă un primitivism politic, nespunînd tot adevărul. Decizia, la care se referă ea, se bazează pe rezoluția din anul 2005 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu privire la condamnarea așa-numitelor regimuri comuniste totalitare. Rezoluție în care nu totul este atît de simplu și clar. Din cei 317 membri ai APCE, la procesul de votare au participat doar 153 de deputați, iar pentru respectiva rezoluție și-au dat voturile și mai puțini – 99, contra fiind 42 de deputați. Se mai cunoaște că, practic, nici una din țările „Vechii Europe” n-a sprijinit rezoluția în cauză.

Cunoaște oare acest lucru și Maia Sandu care, pe neașteptate chiar și pentru sine, s-a pomenit șef al Guvernului din Moldova? Pare-se, asta n-are nici o importanță. Altceva este important: ajungînd la guvernare cu ajutorul și sprijinul socialiștilor, ea și tovarășii săi de idei au început să realizeze în fapt nu promisiunile lor electorale, nu programe strategice de dezvoltare a țării și îmbunătățire a nivelului de trai al populației, ci propriile complexe național-schizofrenice.

Ei se consideră pe sine români, de aceea sunt gata să-i eroizeze pe criminalii naziști (în acest context, se cunosc citatele Maiei Sandu despre Ion Antonescu) și să-i facă egali în drepturi pe cotropitori și pe eliberatori.

Despre asta se poate conclude și din declarațiile locțiitorului Maiei Sandu în PAS și al Zinaidei Greceanîi în Parlament – semidoctul Mihai Popșoi. El a calificat eliberarea Moldovei de ocupația nazistă ca un lucru imaginar și îndoielnic.

Putem oare să ne închipuim că politicienii de vază din Franța, Italia, Germania consideră eliberarea de fascism drept un lucru îndoielnic? În ce situație s-ar pomeni un politician de teapa lui Popșoi în oricare din aceste țări? Fără nici o îndoială, acolo societatea l-ar supune unei dezaprobări dure și l-ar lipsi nu numai de mandatul de deputat. Nu însă și cea de la noi!

Actuala guvernare național-socialistă (amintiți-vă că anume așa se numea și partidul lui Hitler) consideră această poziție pe deplin admisibilă, iar declararea ei publică nu provoacă destrămarea coaliției de guvernare, din care fac parte inclusiv așa-numiții socialiști ai lui Dodon. Ei au de gînd să le arunce oamenilor praf în ochi, organizînd în ziua de 24 august concerte zgomotoase cu dansuri pe oasele eroilor căzuți în luptele de la capul de pod Șerpeni. Dar anume socialiștii le acordă sprijin politic oamenilor care nu se jenează să califice eliberarea de fascism drept una discutabilă și lansează inițiative provocatoare, ca ziua memoriei jertfelor „regimurilor totalitare”.

Actuala guvernare a Moldovei, controlată de naționaliștii pro-români de dreapta, este, de fapt, un „Ghimpu colectiv”, care desfășoară activitatea sa de subminare sub acoperișul politic al Partidului Socialiștilor.

Istoria demult le-a așezat pe toate la locurile ce li se cuvin.

Pentru istorie, există doar un singur adevăr: în ziua de 24 august, 1944, eroica Armată Sovietică a eliberat Moldova de sub ocupația nazistă româno-germană, după care ea a revenit în frățeasca familie a popoarelor sovietice. Și doar pe temelia acestui adevăr poate fi construită o societate unită și un stat cu adevărat independent.


Comitetul Central al Partidului Comuniștilor felicită întregul popor moldovenesc cu ocazia acestei mărețe date!

20 august, 2019
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania