Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

16.09.2019:  Vladimir Voronin: Alianţa PSRM-ACUM a eşuat, se va destrăma în curând
Alianţa PSRM-ACUM a eşuat, dar mai este menţinută doar din cauza setei de putere a liderilor partidelor de la guvernare. Este opinia preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, invitat aseară, la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV. Liderul PCRM crede că, în curând, coaliţia între cele trei partide se va destrăma ca urmare a numeroaselor neînţelegeri interne.

Vladimir Voronin, consideră că miniştrii din Guvernul Sandu sunt total nepregătiţi să găsească soluţii la problemele ţării.

"Întregul bloc social-economic a fost dat în mâinele oamenilor care nu au nicio tangenţă cu asta, este vorba despre cei de la "ACUM". Ei nu ştiu ce să facă în acest domeniu. Au adus mai mulţi oameni din străinătate, care nu ştiu ce să facă. Pentru că aceşti oameni "au ieşit din corabie" şi au ajuns la acest bal "moldovenesc", a menţionat Vladimir Voronin.

Voronin a criticat dur şi faptul că preşedintele ţării, Igor Dodon, a promulgat legea care prevede majorarea mai multor impozite, aşa cum a solicitat Fondul Monetar Internaţional. Asta deşi anterior şeful statului a criticat această iniţiativă a Guvernului Sandu.

"Toată poziţia lui Dodon, nu doar la acest subiect, dar la toate subiectele, este lipsa oricărei poziţii. El se umflă, spune că nu face asta sau asta, dar pe urmă cedează şi face ceea ce i se cere, acceptă ceea ce se votează la Parlament. Doar vorbe, apoi se ascunde în tufari şi nu doar el face acest lucru", a precizat liderul PCRM.

În cadrul emisiunii, liderul comuniştilor s-a referit şi la intenţia PSRM de a semna un nou acord cu blocul "ACUM".

"Cel mai important lucru în activitatea Guvernului şi a Parlamentul ar trebui să fie rezultatele concrete, nu hârtiile şi acordurile. Încercările socialiştilor de a-i lega pe cei de la "ACUM" cu acest acord au drept scop menţinerea la putere putere încă... şi încă mai mult. Ei se tem de alegerile parlamentare, dar nu se ocupă să rezolve problemele ţării", a conchis Voronin.

Semnarea unui nou acord politic între PSRM, PAS şi PPDA bate pasul pe loc. Deocamdată, niciun reprezentant din partea celor trei partide nu vorbeşte despre cauza tărăgănării acestei înţelegeri. De cealaltă parte, deputatul socialist Ion Ceban a anunţat că PSRM a trimis celor din blocul ACUM toate doleanţele socialiştilor proruşi. Recent, liderul informal al PSRM, Igor Dodon, a declarat că alianţa de guvernare ar putea cădea, dacă nu va fi semnat un nou acord politic înainte de împlinirea a 100 de zile de la învestirea guvernului Sandu.


Sursă: www.publika.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania