Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

31.10.2019:  Vladimir Voronin: Ion Ceban este un „balabol”. Nu are idei cum să conducă un colectiv
Похожее изображение


Ion Ceban nu are idei cum să conducă un colectiv și este un „balabol”, iar toate capacitățile lui personale, organizatorice și mentale se exprimă prin formula „Ion Megafon”. Declarația aparține președintelui Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

În cadrul unui interviu pentru Deschide.MD, fostul președinte al Republicii Moldova a fost întrebat cine dintre cei doi candidați pentru șefia capitalei, Ion Ceban și Andrei Năstase, este mai potrivit în funcția de edil al mun.Chișinău. Potrivit lui Vladimir Voronin, nimeni dintre cei doi nu va face față problemelor cu care se confruntă capitala.

„Mai potrivit nu este niciunul. Nici Ceban, nici Năstase. Acest Ceban a apărut la noi în partid, fiind o persoană foarte tânără. El și-a găsit ocupație cu megafonul (portavocea – nota red.). Participa la proteste pe care noi le organizam cu regularitate anii precedenți. La noi în partid toți l-au știut sub numele de „Ion Megafon” și toate capacitățile lui personale, organizatorice și mentale se exprimă prin această formulă – „Ion Megafon”. Nu a condus niciodată o instituție, nu a selectat niciodată o candidatură pentru ceva funcții, nu are idei cum să conducă un colectiv și nu văd potențial în această persoană. Nu din cauza că ne-a trădat și a fugit la Dodon, acestea sunt detalii care caracterizează portretul acestui personaj”, a declarat liderul PCRM.

Întrebat și despre activitatea lui Ion Ceban în cadrul Aparatului Președintelui în perioada anilor 2004-2005, când socialistul a activat în calitate de consultant principal, Vladimir Voronin a spus că nu-și amintește de el.

„Întreabați-mă dacă eu l-am ținut atunci minte, dacă l-am văzut vreodată... Vă imaginați ce înseamnă consultant în Aparatul Președintelui? El nici nu-i consilier. Consilierul este persoana care pregătește un subiect sau altul la indicația președintelui, asupra întrebărilor de care președintele este cointeresat și trebuie să ia decizii. Consultantul este un asistent al consilierului și mai mult nimic. Aceeași situație este și cu viceministrul. El nu este ministru, nu ia decizii. El pregătește documente sau execută indicațiile ministrului. Și aici nu e vorba doar de acest cioban, e vorba despre toți ciobenii care nimeresc în organele de conducere. Ei îndeplinesc aceste funcții. De aceea, faptul că a activat consultant sau viceministru nu este o preocupație care îl caracterizează că ar avea capacități”, a menționat fostul președinte.

În ce privește viitorul politic a lui Ceban, Vladimir Voronin a răspuns scurt: „Cum pot să prelungesc această discuție dacă spun că Ceban nu are capacități. Este un balabol”.


Sursă: deschide.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania