Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.12.2019:  Numele Andrei Goncharenko nu este departe de Moldova. Reporterii de la RISE au stabilit conexiunile pe care le are noul gestionar al Aeroportului Chisinau cu Vlad Plahotniuc - VIDEO
Numele Andrei Goncharenko nu este departe de Moldova. Reporterii de la RISE au stabilit conexiunile pe care le are noul gestionar al Aeroportului Chisinau cu Vlad Plahotniuc sau cu privatizarea companiei de stat Air Moldova. Mai mult, ziaristii au aflat ca noul proprietar Avia Invest a aplicat la programul cetatenie prin investitie nu doar in Moldova, dar si in Cipru.

Andrei Goncharenko ar avea legatura cu imobilele care au apartinut companiei Finpar Invest SRL – cea mai veche companie a familiei lui Vlad Plahotniuc.

Ion PREASCA, REPORTER RISE MOLDOVA: “Este vorba de Global Business Centre, un teren de 10 ha de langa Gara de Nord si o vila de langa Parlament, care au fost incluse in capitalul social al unei firme. Firma ceea pe urma a fost vanduta unui offshore din Gibraltar si iata acel offshore apare si in tranzactiile lui Goncereanko de achizitii a unor case de locuit in Marea Britanie.”

O alta conexiune pe care au gasit-o reporterii investigatiei este cea a lui Goncharenko cu operatorul aerian AirMoldova, vandut in 2018 de guvernul condus de Partidul Democrat contra sumei de 50 de milioane de lei. Acestia au descoperit ca banii pentru privatizarea companiei ar proveni de la o firma al carui fondator este un rus pe nume Roman Mishchenkov.

Ion PREASCA, REPORTER RISE MOLDOVA: “Si iata Roman Mishchenkov acesta este administrator la compania lui Andrei Goncharenko - „Russkomoldavski Torgovy Dom”.

Mai mult decat atat, numele de fata al sotiei lui Andrei Goncharenko este, la fel, Mishchenkov.

Igor Dodon a confirmat pentru Europa Libera ca Andrei Goncharenko a depus actele pentru dobandirea cetateniei Republicii Moldova in perioada cand la guvernare erau democratii. Doar ca pe langa cetatenia moldoveneasca, Goncharenko isi doreste sa o obtina si pe cea a Ciprului, tot printr-un program de investitie. Potrivit documentelor obtinute de Rise, Andrey Goncharenko si sotia sa Anna, au depus cerere la autoritatile cipriote in 2018. Saptamana aceasta s-a aflat ca miliardarul rus a cumparat 95 la suta din firma AVIA Invest, dupa ce omul de afaceri Rothschild a renuntat la aceasta cota.


Sursă: protv.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania