Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

12.02.2020:  Fiica lui Iurie Topală a devenit noua proprietară a Noroc TV și Radio Noroc
Картинки по запросу "Fiica lui Iurie Topală a devenit noua proprietară a Noroc TV și Radio Noroc"


Compania Noroc Media, deținătoarea licențelor de emisie pentru Noroc TV și Radio Noroc, a ajuns în proprietatea Doiniței Topală, fiica fostului consilier municipal liberal Iurie Topală, ex-director al întreprinderii Calea Ferată. Anterior, compania i-a aparținut lui Igor Matveiciuc, ex-consilier al fostului șef la CFM, care a achiziționat-o în 2016, scrie Media-azi.md.

Igor Matveiciuc a anunțat despre cedarea firmei pe 23 ianuarie, în cadrul unei ședințe a Consiliului Audiovizualului (CA), atunci când candida la funcția de membru al Consiliului de supraveghere a Teleradio-Moldova.

Potrivit datelor oficiale, Doinița Topală deține cota-parte de 100% din Noroc Media. Pe lângă această afacere, femeia se regăsește în calitate de administratoare și cofondatoare (15,22%) a companiei Ruta-Prim Service, care deține pachetul majoritar al întreprinderii Ruta Prim. Ultima administrează mai multe rute de transport public în municipiul Chișinău, precum și spre București.

Printre fondatorii Ruta-Prim Service se numără și Rodica Topală (80,71%), soția lui Iurie Topală, iar o cotă de 4,06% le deține Sergii Rurak. Doinița Topală ar administra și compania care a instalat în ultimii trei ani patinoarul din Piața Marii Adunări Naționale - Consens D&N. În acte, firma aparține fiului și nepotului lui Iurie Topală.

Doinița Topală a confirmat pentru sursa citată că este noua proprietară a Noroc Media. „Radio Noroc și Noroc TV vor funcționa în continuare și vor difuza muzică de calitate”, a precizat ea.

Sursa citată a mai scris, în 2018, despre faptul că postul TV Canal 2, afiliat lui Vladimir Plahotniuc, a deschis un studio local în orașul Nisporeni (închis între timp). Redacția Canal 2 Nisporeni își împărțea sediul cu Noroc TV, Radio Noroc, Radio Vocea Basarabiei și Vocea Basarabiei TV. Ultimele două sunt deținute de Vocea Media SRL, iar proprietarul beneficiar este Dorel Balan cu o cotă de 100%. Anterior, într-o fotografie de la o petrecere publicată pe Facebook, Dorel Balan a fost etichetat alături de Iurie Topală şi soţia acestuia. Totodată, atât Vocea Media cât și Noroc Media au aceeași adresă juridică - municipiul Chişinău, Codru, str. Costiujeni, 1G.


Sursa: www.realitatea.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania