Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

19.02.2020:  Echipa care va părăsi PD poate ajunge la 14 DEPUTAȚI. Candu a discutat aseară cu Plahotniuc și i-a spus că pleacă din PD. Ce SFAT i-a dat fostul lider al democrațilorCel puțin 14 deputați urmau să părăsească Partidul Democrat (PD), dar unii dintre aceștia ar fi fost șantajați și intimidați în ultimul timp pentru a nu face acest pas. Aceștia s-ar putea alătura, totuși, pe parcurs grupului care a ieșit din PD. Cel puțin, așa afirmă Andrian Candu, care se află în fruntea grupului care a părăsit astăzi fracțiunea parlamentară, dar și partidul condus de Pavel Filip.

„Numărul deputaților care urmau să fie alături de noi era de 12, 13, 14… Numărul acesta creștea, se micșora, iar creștea. Unii dintre aceștia au fost intimidați, șantajați să nu părăsească PD. Totuși, nu este important că pe moment suntem șase care au părăsit PD. Am făcut-o într-un moment când partidul se află la cinci minute de guvernare. Considerăm că am făcut o mișcare rațională”, a declarat Candu astăzi, în cadrul unei emisiuni la „Publika TV”.

Acesta a recunoscut că în PD există trei grupuri.

„Este grupul Nichiforciuc, care vrea la guvernare alături de PSRM. Este grupul Filip, care este destul de ezitant. Cu toate că Pavel Filip ezită, este foarte atent, vedem că participă activ la negocierile cu PSRM. Cele două grupuri au stabilit cine să fie vicepreședinții PD. Eu nu am vrut să particip la această preselecție, deși mi s-a rezervat o funcție de vicepreședinte. Deci, mai este grupul Candu, care astăzi a părăsit formațiunea”, a adăugat Candu.

Fostul spicher spune că taberele Filip și Nichiforciuc ar avea același număr de deputați: „Cert că mai sunt deputați care ni s-ar putea alătura nouă. Dumitru Diacov este acolo unde e puterea și sunt mai mulți. Cei rămași își bat mai mult capul de fluxurile financiare și afacerile lor”.

Andrian Candu a mai declarat că aseară, pentru cinci minute, a discutat cu nașul și fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc.

„Vlad Plahotniuc este la curent cu mai multe lucruri care se întâmplă în R. Moldova. Are viziunea sa și opinia sa. Noi ne-am înțeles să nu mai discutăm despre politică. El s-a detașat de politică. Am simţit o datorie morală să vorbesc cu domnul Plahotniuc. L-am sunat aseară şi am avut o convorbire scurtă, de cinci minute. I-am spus ce decizie vrem să luăm şi el a spus că suntem oameni mari, majori şi putem să luăm o decizie responsabilă. Mi-a spus să fim determinați, să nu uităm de agenda cetățenilor. Dar Vlad Plahotniuc nu are niciun rol în noul proiect politic. Vedem că unii au uitat cine i-a promovat și datorită cui au ajuns unde au ajuns”, a conchis Candu.

Mâine, în cadrul ședinței Parlamentului R. Moldova, Candu urmează să anunțe denumirea noului grup parlamentar format din deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Grigore Repeşciuc, Corneliu Padnevici și Vladimir Cebotari.


Sursa: www.ziarulnational.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania