Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.03.2020:  Dumitru Alaiba cere revocarea repetată din funcție a directorului ANSC, după ce instanța de judecată l-a restabilit pe Zagorodnîi (VIDEO)
Deputatul fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba, a înregistrat în Parlament o inițiativă prin care solicită revocarea repetată din funcție a directorului general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi, repus în funcție de către o instanță de judecată. Anunțul a fost făcut astăzi de către parlamentar, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, deputatul îndeamnă Parlamentul să atace la Curtea de Apel, decizia hotărării Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, prin care Anatolie Zagorodnîi a fost restabilit în funcție.

„Regret că legislația a fost interpretată absolut abuziv în acest proces. Încurajez ca secretariaul Parlamentului să atace această decizie la Curtea de Apel. Este crucial ca voința poporului să fie protejată și menținută de cei care fac legi. Este o chestie de principiu, mai ales, că Zagorodnîi nu îndeplinește condițiile legale de a fi numit în funcție. În legislația cu privire la achiziții publice se spune clar că, un consilier este numit de Parlament în funcție la Autoritatea Națională pentru Soluționarea Contestațiilor dacă are experiență de 3 ani în achiziții publice. Zagorodnîi nu îndeplinește această condiție”, a spus Alaiba.

Amintim că, Anatolie Zagorodnîi a fost demis din funcția de director al ANSC, cu votul deputaților, în cadrul ședinței Parlamentului iulie 2019. Propunerea de demisie a funcționarului a venit din partea deputatului Dumitru Alaiba, conform căruia motive de a-l demite pe Zagorodnîi au fost multe și țin de conflicte de interese și modul în care acesta a ajuns în această funcție.

Precizăm că, Zagorodnîi a fost numit în această funcție în luna februarie 2019. La concurs au participat trei candidați.


Sursa: www.realitatea.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania