Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

19.03.2020:  Se întâmplă lucruri stranii! Zboruri pe „bandă rulantă” prin Aeroportul Chișinău, în pofida interdicției totale pe fundal de Coronavirus (FOTO)
Imagini pentru Se întâmplă lucruri stranii! Zboruri pe „bandă rulantă” prin Aeroportul Chișinău, în pofida interdicției totale pe fundal de Coronavirus (FOTO)


În pofida hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind suspendarea tuturor zborurilor începând cu ora 00:00 a zilei de 17 martie curent, zeci de avioane au decolat și au aterizat din și în Aeroportul Internațional Chișinău în ultimele 24 de ore. Autoritatea Aeronautică Civilă a menționat, după publicarea unei știri de către Realitatea.md la acest subiect, precum că sunt permise doar zborurile „private/charter” și „fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către AAC”.

Potrivit precizării Autorității Aeronautice Civile (AAC), prin hotărârea Comsiei naționale extraordinare de sănătate publică privind interzicerea totală a zborurilor în Moldova au fost suspendate „toate zborurile regulate de pasageri, precum și zborurile charter regulate”, nu însă și „zborurile private/charter”, precum și cele cargo.

Astfel, dacă în prima noapte după „interzicerea totală a zborurilor”, trei aeronave au efectuat zboruri prin Aeroportul Internațional Chișinău, atunci, în ultimele 24 de ore, numărul acestora a depășit cifra de zece.

Carantină și nu prea! Trei aeronave au încălcat noaptea trecută interdicția de a efectua zboruri din și spre Chișinău
Destinațiile zborurilor au fost diverse: București-Chișinău-București, Chișinău-Ljubljana-Chișinău (două zboruri), Chișinău-Sharm el-Sheih-Chișinău, Chișinău-Londra, Tel Aviv-Chișinău-Tel Aviv (două zboruri, Dubai-Chișinău, Chișinău-Lisabona-Chișinău.

Cele mai multe zboruri au fost efectuate de compania Air Moldova, însă au efectuat zboruri și compania FlyOne, dar și unele companii străine, zborul spre Londra fiine efectuat de o aeronavă charter de mici dimensiuni (Cessna 560XL Citation Excel) capabilă să transporte cel mult nouă persoane. La fel și zborul din Paris spre Chișinău a fost efectuat de o cursă charter cu o aeronavă Bombardier Challenger 850, cu până la 50 de locuri pentru pasageri.

București-Chișinău-București

Chișinău-LjubljanaChișinău- Sharm el-Sheih-ChișinăuChișinău-Ljubljana-Chișinău

Chișinău-Londra

Tel Aviv-Chișinău-Tel Aviv

Chișinău-Lisabona-Chișinău

Tel Aviv-Chișinău-Tel Aviv

Paris-ChișinăuPotrivit explicației AAC de marți, „deciziile impuse cu privire la combaterea răspândirii COVID-19, nu vizează efectuarea unor zboruri private/charter în special pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus”.

AAC intră în „terminologie”! Ce spune despre operatorii aerieni care au încălcat regimul de carantină intrat în vigoare
Cu toate acestea însă, în ultimele zile, nici Comisia națională extraordinară de sănătate publică, nici Centrul unic de comandă nu a raportat despre cetățeni moldoveni aduși de peste hotarele țării cu ajutorul unor curse private/charter.

La fel, compania Avia Invest a anunțat azi că „își continuă activitatea în conformitate cu deciziile autorităților”. „În același timp, serviciul de comunicare cu publicul al Avia Invest informează în timp real despre toate modificările privind călătoriile din și spre Aeroportul Chișinău, toate informațiile fiind disponibile pe site-ul oficial www.airport.md, dar și la biroul de informații din terminalul Aeroportului”, se mai arată în precizarea Avia Invest, chiar dacă „tabelul online” al paginii web a aeroportului nu indică niciun zbor.Și mai straniu, este un zbor al companiei FlyOne care a decolat la ora 14:10 din Chișinău și face cercuri de asupra orașului fără a zbura nicăieri.

Capturi FOTO: flightradar24.com

Sursă: www.realitatea.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania