Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

24.04.2020:  Vladimir Voronin, despre demiterea lui Țurcan de la CCM: Dodon nu va mai avea somn liniștit
Додон использовал православный праздник для гомофобного и ...


Fostul președinte al Republicii Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, afirmă că decizia magistraților de a-l destitui pe Vladimir Țurcan din funcția de președinte al Curții Constituționale este perfect legală, iar politicienii care comentează această hotărâre nu fac altceva decât să politizeze subiectul.

Contactat de reporterii Deschide.MD, președintele PCRM a făcut referire la declarațiile sale anterioare, prin care spunea că Igor Dodon va avea mari probleme cu actuala componență a CCM, întrucât aceasta nu i s-ar supune.

„Vă amintiți ce v-am declarat acum două săptămâni?! Igor Dodon va avea mari probleme cu această componență a Curții Constituționale. Acest fapt se observă foarte bine după ziua de ieri. Dodon urmărea un anumit scop atunci când și-a pus persoanele apropiate în funcții de conducere la toate instituțiile-cheie, dar vedem că nu i-a reușit”, a declarat el.

Voronin a menționat că alegerea lui Țurcan în funcția de președinte al CCM a fost una dintre condițiile lui Dodon pe timpul coaliției cu PAS și PPDA. Acesta ar fi fost gata să cedeze până și la capitolul numirii unor persoane neafiliate politic, doar pentru a-și revendica fotoliul de șef al CCM. Totuși, potrivit lui Vladimir Voronin, soarta lui Țurcan „atârna pe un fir de păr” de la bun început, așa că, după destrămarea alianței ACUM-PSRM, a fost logic ca acesta să părăsească postul.

„Repet, Dodon va avea probleme. Decizia Curții prin care Țurcan a fost demis este conformă Constituției. În ceea ce privește numirea Domnicăi Manole în funcția de președinte, nu voi intra în detalii, dar vreau să vă spun că ea este o persoană cu caracter. Dodon nu va mai avea somn liniștit”, a punctat liderul PCRM.

Amintim că, ieri, fostul deputat socialist, Vladimir Țurcan, a fost demis din funcția de președinte al Curții Constituționale, după ce majoritatea judecătorilor au votat pentru acordarea votului de neîncredere. Postul va fi ocupat, în următorii 3 ani, de Domnica Manole.


Sursă: deschide.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania