Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.06.2020:  Vladimir Voronin: Autoritățile trebuie să comită o „autolichidare politică colectivă
Voronin: Autoritățile trebuie să comită o „autolichidare politică ...

Cel mai bun lucru pe care l-ar putea face actuala guvernare pentru cetățeni ar fi o „autolichidare politică colectivă”, susține liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. Totodată, acesta a precizat că se referă la cei care conduc la ora actuală R.Moldova. Chiar și așa, fostul președinte nu a fost prea generos în sugestii.

În contextul în care fostul președinte al R.Moldova a împărțit critici în adresa guvernării, reporterul Deschide.MD l-a întrebat ce sfaturi ar putea oferi celor pe care îi ia la rost. În replică, Voronin a declarat că asta ar însemna „să-și irosească cuvintele”.

„Nu ai cui da sfaturi și nu ai de la cine aștepta o reacție la aceste sfaturi. Un Parlament mai mediocru și ineficient nu am avut în toți anii de independență... Acesta este rezultatul direct al schimbării sistemului electoral de către Dodon și Plahotniuc. Recomandarea mea către deputați este foarte scurtă: Plecați! Am putea să le oferim posibilitatea de a lucra încă puțin în beneficiul alegătorilor, dar nu-i sens. Ei nu sunt capabili să lucreze. De aceea, ei trebuie urgent să plece, să elibereze de la sine poporul moldovean și să anunțe data alegerilor anticipate. Nimic mai bun pentru țară și oameni ei nu pot face”, a declarat Vladimir Voronin.

Fostul președinte a mai adăugat că, „dacă autoritățile mai au măcar un pic de rușine”, ei ar trebui să comită o „autolichidare politică colectivă”: „Toți împreună - președintele, Parlamentul și Guvernul. Ei toți trebuie să plece și să-și rezerveze rute charter. Cine spre Miami, cine spre Rostov și cine spre Bahamas”.


Sursă: deschide.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania