Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.06.2020:  „Soarta Dvs. este să adunați și să împărțiți „kulioace” – reacția Marinei Tauber, la unele afirmații ale socialistului Corneliu Furculiță
Soarta Dvs. este să adunați și să împărțiți „kulioace” – reacția ...

„Sunteți niște mincinoși, escroci, trădători și-i mințiți pe toți laolaltă”. Așa a reacționat vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, la declarațiile deputatului socialist Corneliu Furculiță, potrivit cărora inițiativele legislative ale Partidului „ȘOR” nu trebuie luate în serios. Tauber a atras atenția că una dintre inițiative se referă la o promisiune a socialiștilor pe care aceștia au dat-o alegătorilor lor și unor parteneri externi.

Marina Tauber a dezvăluit despre discuțiile telefonice pe care le-a avut acum câteva luni. Socialistul Corneliu Furculiță și democratul Nicolae Ciubuc au sunat-o, solicitându-i să-i adreseze o rugăminte din partea lor lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. Ei rugau ca să convingă consilierii Partidului „ȘOR” din Călărași să susțină reprezentanții PSRM și PD la numirea lor în funcții de conducere a raionului. Ei dădeau asigurări că vor susține dezvoltarea raionului Călărași și spuneau că vor colabora multilateral, rugând-o pe Tauber să-i transmită lui Ilan Șor urări de bine.

„Poate că șeful vostru de partid Dodon va găsi înregistrările acelor discuții telefonice pentru ca să le audă și opinia publice? Dacă Dodon nu le va găsi, aș putea să vă ajut eu ca toată țara să afle cum îl implorați pe Ilan Mironovici să colaboreze, iar apoi m-ați rugat să-i transmit mulțumiri mari pentru că reprezentanții voștri au fost susținuți”, a declarat Marina Tauber, adresându-se lui Furculiță.

Deputata s-a arătat uluită și de faptul că socialiștii au refuzat să includă pe agenda parlamentară proiectul de lege elaborat de Partidul „ȘOR” cu privire la reluarea transmiterii unor emisiuni TV din Rusia în Moldova, amintind că, de fapt, asta promitea PSRM alegătorilor săi.

„De ce vă indignați, domnilor socialiști? Acesta a fost un credo al vostru. Poate că v-ați răzgândit să vă mai îndepliniți obligațiile față de Federația Rusă? Așa iese ”, afirmă Tauber.

Ea a subliniat că deputații partidului de guvernământ și-au arătat încă o dată falsitatea și ipocrizia.

„Sunteți niște mincinoși, escroci, trădători și-i mințiți pe toți laolaltă. Singurul lucru cu care sunteți în stare să vă ocupați, dle Furculiță, este să adunați și să împărțiți „kulioace”. Asta este soarta Dumneavoastră”, a declarat vicepreședinta Partidului „ȘOR”.

Porecla de „distribuitor de kulioace” i-a fost dată lui Corneliu Furculiță după ce în spațiul public au apărut imagini video, filmate acum un an în oficiul PD, în timpul unor negocieri dintre fostul democrat Vlad Plahotniuc și președintele Igor Dodon. Plahotniuc i-a întins lui Dodon o pungă neagră, probabil, cu bani. Ca răspuns, Dodon a rugat ca aceasta să fie transmisă, „ca de obicei, lui Cornel”. Presa a scris că ar fi vizat șeful fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță.


Sursă: paranteze.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania