Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

31.10.2020:  De ce nu trebuie să ne dăm voturile pentru Maia Sandu?
Нет описания.

- Maia Sandu se poziționează pe sine drept „unicul candidat onest”. Dar e așa oare de bună seamă? Poți să-ți păstrezi calitatea de om onest, timp de mulți ani activând în cadrul celui mai corupt guvern din întreaga istorie a Moldovei sub conducerea condamnatului pentru corupție Vlad Filat? Ceva timp în urmă, cunoscutul prin diferite situații scandaloase Ilan Șor a făcut publică informația că în mod regulat îi transmitea lui Filat bani, pe care acesta, ulterior, îi împărțea în plicuri membrilor Guvernului, precum și celor mai apropiați membri ai echipei sale corupte. Maia Sandu se număra și ea printre aceștia.

- Maia Sandu în general e foarte fățarnică și mincinoasă. Într-atât de fățarnică și într-atât de mincinoasă, încât neagă lucruri evidente. De exemplu, după înlăturarea de la putere și arestarea lui Filat, ea a negat faptul că a făcut parte cândva din Partidul Liberal-Democrat din Moldova. Și asta în pofida faptului că a fost primită în rândurile PLDM al lui Filat în timpul unei manifestații publice din centrul Chișinăului, care s-a desfășurat la 14 septembrie, 2014 și la care au fost martori oculari mii de chișinăuieni. Mai mult decât atât, însuși Vladimir Filat, într-un interviu publicat la 8 septembrie, 2014 pe site-ul PLDM, saluta fierbinte intrarea Maiei Sandu în componența partidului. El afirma că decizia dumneaei de a intra în rândurile Partidului Liberal-Democrat este o mândrie pentru partid și subliniază o dată în plus importanța momentului istoric pe care-l traversează formațiunea. Și doamna Sandu nu l-a contrazis. Dar când Filat a fost băgat la închisoare, ea a declarat că niciodată n-a făcut parte din PDLM.

- Și mai neverosimil și cinic este faptul că Maia Sandu a negat participarea sa la votarea transmiterii Aeroportului Internațional „Chișinău” în concesia unei firme apropiate lui Ilan Șor, precum și în scandaloasa votare secretă de către guvernul Iurie Leancă a defalcării din fondul de rezervă al Băncii Naționale a sumei de 13 miliarde de lei, ceea ce a și condus la așa-numitul „furt al veacului”. Ulterior, Andrian Candu a făcut public un video în care se vede foarte bine cum Sandu ridică mâna, adică votează transmiterea aeroportului în concesie. După ce procesul-verbal al ședinței guvernului Leancă a fost desecretizat, a devenit cunoscut faptul că pentru defalcarea celor 13 miliarde de lei, care ulterior au fost furate, au votat unanim toți membrii Guvernului. Inclusiv Maia Sandu. Așa că participarea ei la irosirea proprietății statului și la furtul miliardului este evidentă și nu are nevoie de probe suplimentare.

- Situația cu aeroportul a avut și o continuitate. În perioada când Maia Sandu deținea funcția de prim-ministru, iar ministru al Economiei era Vadim Brânzan, ei au avut o întrevedere neoficială și neafișată cu Nathan Rothschild, care la acel moment era proprietarul neformal al companiei concesionare a aeroportului „Avia-invest”. După întâlnirea cu progenitura din clanul miliardarilor americani, toate discuțiile cu privire la întoarcerea porților aeriene ale țării în proprietatea statului s-au terminat.

- Maia Sandu este autorul celei mai inumane reforme în domeniul educației. În perioada când ea s-a aflat în fruntea Ministerului Educației, au fost „optimizate”, iar mai pe de-a deptul spus, închise 250 de școli! Astfel, copiii au fost lipsiți de posibilitatea de a face studii în localitatea în care trăiesc. Zeci de mii de mici cetățeni ai țării s-au pomenit în afara procesului de instruire. Pe timp de iarnă, numărul copiilor care nu frecventează școala a crescut cu 20 la sută în raport cu numărul total de elevi.

- Jertfe ale faimoasei reforme a Maiei Sandu au devenit nu numai elevii, dar și pedagog ii, care în mod masiv și-au dat voturile anume pentru Partidul Liberal-Democrat. În anul 2014, pe site-ul oficial al Fondului Monetar Internațional a fost publicat angajamentul Ministerului Educației din Republica Moldova de a reduce din sfera educației 8 mii locuri de muncă.

- Mult trâmbițata luptă împotriva copierii la examene, de care de asemenea Maia Sandu era mândră, s-a transformat într-o adevărată bătaie de joc de copii. Detectoare de metale, camere video, percheziții, poliția. O adevărată violență psihologică! Un stres colocal pentru copii, care au fost transformați în bănuiți periculoși fără prezumția vinovăției. Medicii afirmă că stresul puternic trăit în copilărie sau în adolescență deseori conduce la apariția unor boli grave. De exemplu, diabetul zaharat. Dar pentru economistul fără copii Maia Sandu acesta, desigur, nu e argument. Pe dumneaei, totdeauna au interesat-o mai mult cifrele, și nu oamenii, nu destinele omenești.

- Onestitatea și lipsa intereselor corupte ale Maiei Sandu de asemenea trezesc îndoieli serioase. Unul din cele mai răsunătoare scandaluri legate de corupție este achiziționarea autobuzelor școlare, necesitatea cărora a apărut după închiderea în masă a școlilor. A fost demonstrat în mod convingător faptul că autobuzele au fost achiziționate pe un preț dublu, ceea ce a pricinuit bugetului statului un prejudiciu de mai multe milioane de lei. Asta s-a întâmplat în perioada când prim-ministru era Vlad Filat , iar ministru al Educației – un coleg de partid al Maiei Sandu – Mihail Șleahtițchi. Maia Sandu a avut nevoie de doi ani după desemnarea sa în funcția de ministru, ca să declare la postul de radio „Europa Liberă” că ministrul Șleahtițchi și șeful direcției ministerului, Crudu, au știut despre costul real al autobuzelor. Timp de doi ani, despre această schemă de furt al banilor statului, fără nici o exagerare, a tras clopotele toată presa chișinăuiană. Dar a fost nevoie să treacă doi ani, și abia după asta Maia Sandu, acest înverșunat luptător împotriva corupției, doar a pomenit, ca printre altele, despre acest fapt strigător la cer. Despre rolul prim-ministrului Vlad Filat în furtul mijloacelor bugetare alocate de către guvern pentru achiziționarea autobuzelor școlare Maia Sandu a preferat să nu spună nici un cuvânt.

- Astăzi, Maia Sandu încearcă să legalizeze o sumă colosală – trei milioane de lei, pe care, chipurile, i-a primit de la cetățeni simpli ca donații pentru campania electorală. Și asta deși e absolut evident că aceste mijloace financiare au o cu totul altă proveniență. Respectivul fapt îl denotă chiar și listele „donatorilor”, ei fiind oameni care pur și simplu nu pot avea asemenea sume.

- Astăzi, Maia Sandu îl numește pe Igor Dodon principala problemă a Republicii Moldova, iar pe sine – unica alternativă a acestui politician corupt și necompetent. Nu avem de gând să contestăm aceste caracteristici înjositoare, pe care Sandu le folosește, apreciind activitatea lui Dodon. Dar vom aminti aici că, în iunie, 2019, anume dumneaei a creat coaliția guvernantă împreună cu Dodon. Respectiva coaliție ar fi fost îndreptățită, dacă această majoritate nefirească ar fi declarat dizolvarea Parlamentului ales conform regulilor regimului oligarhic și ar fi stabilit data unor noi alegeri. Dar pe doamna Sandu a pus stăpânire setea de putere. De dragul funcției de prim-ministru, ea în mod considerabil a făcut să crească importanța lui Dodon, transmițând în subordonarea lui asemenea structuri serioase de forță, cum ar fi SIS-ul și Direcția pazei de stat, votându-l pe favoritul lui Dodon , propus de acesta pentru Centrul Anticorupție. Dodon, așa cum îl cunoaștem pe parcursul ultimului an, este creatura a însăși Maiei Sandu.

- Sandu a intrat în istoria Moldovei ca cel mai slab prim-ministru. Echipa guvernamentală adunată de dumneaei a fost, în temei, din „mâncăi de granturi”, care au activat exclusiv în cadrul unor organizații neguvernamentale. Aceștia au fost oameni fără experiență practică, care nu înțelegeau unde și pentru ce s-au pomenit, care pe parcursul zilei de muncă nu ieșeau din Facebook.

- Oamenii apropiați Maiei Sandu din blocul ACUM, în particular, Andrei Năstase, afirmă că ea în mod absolut conștient a provocat propria demisie, deoarece, fiind străină de problemele țării, n-a putut face față funcției sale, cauză din care i-a fost frică de responsabilitate

- Maia Sandu e o unionistă fățișă, iar idolii ei politici șochează. În unul din interviurile sale, ea și-a exprimat simpatia față de criminalul nazist, dictatorul Ion Antonescu, declarând că Antonescu e o personalitate istorică, care s-a manifestat și prin ceva bun. Ea chiar a încercat să lanseze un proces de reabilitare a acestui călău nazist sângeros, pe care îl admira Hitler.

- Nu se poate să ne dăm voturile pentru această ratată în viața familială, pentru această incompetentă unionistă de orientare nazistă.

Cel mai corect va fi să nu participăm la alegerile neconstituționale!

Să declarăm acestor alegerilor și tuturor candidaților disprețul întregului popor!


Secția de analiză a CC al PCRM
Octombrie, 2020
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania