Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.11.2020:  Declarația CC PCRM despre încă un act de vandalism săvârșit la cimitirul evreiesc
ЕАЕК осуждает акты вандализма на еврейском кладбище Кишинёва –  Евро-Азиатский Еврейский Конгресс

Partidul Comuniștilor cu indignare și revoltă a aflat despre încă un act de vandalism săvârșit la cimitirul evreiesc. Vandalii sălbatici au pângărit mormintele compatrioților noștri, mutilându-le și, totodată, imprimând svastica fascistă pe pietrele funerare.

Într-o societate civilizată, asemenea fenomene sunt inadmisibile. Ele n-au nici explicație, nici iertare.

Este revoltător și nu poate fi înțeles faptul că nici unul din organele puterii, nici unul din partidele politice reprezentate în Parlament și Guvern, nici o persoană oficială, inclusiv „președintele”, prim-ministrul, președintele Parlamentului n-au făcut nici o declarație în legătură cu acest incident barbar. De asemenea, societatea nu este informată că acești infractori ar fi fost prinși.

Nici poliția n-a reacționat la cele întâmplate la cimitirul evreiesc și nu a pornit căutarea vandalilor. O asemenea indiferență din partea autorităților oficiale față de un astfel de vandalism strigător la cer le formează nemernicilor vandali sentimentul și încrederea că nimeni nu-i va pedepsi pentru ceea ce fac, și asta îi provoacă la noi fapte de același gen.

Pe parcursul ultimilor zece ani, nici un caz de vandalizare a relicvelor istorice – fie monumente consacrate eroilor și evenimentelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, fie morminte din cimitire – n-a fost investigat până la capăt, iar neoamenii care le-au săvârșit niciodată nu au fost pedepsiți pentru fapta lor.

Și iată noi vedem că acești monștri morali își bat joc nu numai de înhumările evreiești și memorialele gloriei de luptă, ci și de expozițiile consacrate lucrătorilor medicali, care luptă eroic cu pandemia.

Da, societatea moldovenească trăiește astăzi o perioadă de degradare a valorilor morale și spirituale. Vina pentru asta o poartă în mod direct și cei care se află astăzi la guvernarea țării. Anume ei, urmărindu-și interesele electorale mărunte, în mod artificial dezbină societatea moldovenească.

Anume ei, prin politica pe care o promovează, distrug toleranța, care totdeauna a fost temelia coexistenței pașnice a diferitelor etnii pe ospitalierul pământ moldovenesc.
Anume ei propagă naționalismul înveterat.

Anume ei creează pentru noua generație un asemenea sistem educațional, în care călăii fasciști sunt prezentați ca „eliberatori”, iar eliberatorii – ca „ocupanți”.

Toate manifestările de vandalism sunt un rezultat firesc și trist al unei colosale probleme sistemice – Fărădelege Totală, Denaturarea Constituției și a normelor ei.

La asta, să mai adăugăm și cinismul politicienilor noștri fără scrupule, lipsa totală a ideii ce este permis și ce este inadmisibil, ceea ce la fel distruge morala societății.

Pentru noi, comuniștii, este absolut evident faptul că acest comportament amoral și nepatriotic al reprezentanților așa-numitei „clasei politice active” a format în ultimii zece ani un asemenea sistem de coordonate morale, în care a desfigura fotografiile medicilor eroi sau a desena svastici pe mormintele evreiești este ceva absolut normal.

Pentru noi este evident și faptul că oricare politician, oricare partid, care în ultimii zece ani a participat la elaborarea programul dezvoltării sociale, Trebuie Să Fie Măturat de pe scena politică a Republicii Moldova. Până încă nu-i prea târziu. Până când în noi a mai rămas ceva sfânt.

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor îi cere Ministerului Afacerilor Interne să-și activizeze acțiunile de depistare și reținere a vandalilor.

De asemenea, PCRM în mod insistent îi recomandă Parlamentului Republicii Moldova să introducă amendamente în Codul Penal al Republicii Moldova și să înăsprească pedeapsa pentru săvârșirea acestui gen de infracțiuni.


Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
9 noiembrie, 2020

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania